S-a semnat al treilea contract de lucrări pentru Isvarna II

Cel de-al treilea contract în cadrul proiectului ce privește lucrările pentru Isvarna II a fost semnat luni, la sediul Companiei de Apă Oltenia. 

conducte 2

Această investiție a fost împărțită în șase contracte, fiind deja semnat și cel de-al treilea. Lucrările prevăzute în contractul DJ-CL-19 se vor desfășura în județul Gorj, în localitățile Plopșoru și Brănești.

DJ-CL-19 Reabilitare conductă aducţiune Isvarna - Craiova fir II, Tronson III, a fost adjudecat de CONSTRUCȚII  ERBAȘU S.A., la o valoare de 105.479.621 lei, (fără TVA)

Lucrările se vor desfășura pe teritoriul localităților Plopșoru (între nodurile 11 și 12) și Brănești (între nodurile 10 și 11), din județul Gorj, pe o lungime totală de 27.540 metri. Pe traseul aducțiunii sunt prevăzute 47 de cămine cu vane de izolare, golire și aerisire/dezaerisire. Contractul prevede lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune a acestora, dar și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni, iar perioada de garanție este tot de 36 luni”, se arată într-un comunicat de presă remis luni de Comapnia de Apă Oltenia.

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, se va asigura apă potabilă de munte pentru Craiova și alte șase localități din Dolj, precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj.

Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări. “Coridorul” pe unde va trece Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova înseamnă o suprafață totală de peste 215 hectare, suprafață care a fost trecută în proprietatea publică a Județului Dolj.