Anchetă anunțată de Olguța Vasilescu, după incendiul de la Psihiatrie. Pacienta ar fi avut o brichetă la ea și a dat foc unei saltele

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că va declanșa o anchetă în urma incendiului din această seară, înregistrat la Clinica de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, unitate aflată în subordonarea Consiliului Local Craiova. 

psihiatrie

Vasilescu a precizat că incendiul a fost provocat de o pacientă care a dat foc unei saltele.

Primarul spune că această clinică a fost recent reabilitată și că instalațiile electrice sunt verificate în fiecare lună.

Se impune o anchetă în acest, susține edilul, pentru a se afla cum de pacienta respectivă avea o brichetă la ea și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat de faptul că pacienții au fost evacuați.

Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitară, in toate camerele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriati din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a menționat Vasilescu.