Localitățile din Dolj care au început procedurile de racordare la conducta de gaze

Nouă localități din județul Dolj au demarat procedurile pentru racordarea la primul tronson din conducta de gaze naturale Craiova-Calafat. 

conducta gaze 

Este necesar, spun reprezentanții Consiliului Județean Dolj, ca toate unitățile administrativ-teritoriale care se află pe traseul conductei să finalizeze cât mai repede acest demers, fapt pentru care la sediul instituției a avut loc, miercuri, o nouă întâlnire cu primarii pentru a analiza stadiul în care se află fiecare.

„Împreună cu edilii din Malu Mare, Ghindeni, Teasc, Calopăr, Segarcea, Drănic, Cerăt, Bratovoiești și Țuglui am discutat despre problemele pe care le-au întâmpinat în realizarea studiilor de soluție și de fezabilitate, dar și ce surse de finanțare au identificat. În timp ce majoritatea administrațiilor locale au realizat studii de fezabilitate, Segarcea se află în cel mai avansat stadiu. Licitația de atribuire a operatorului s-a încheiat, iar lucrările la rețeaua de distribuție vor începe în cel mai scurt timp”, a menționat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Pentru localitățile care se află pe tronsoanele 2 și 3 ale conductei, Transgaz a depus documentația prin care solicită eliberarea certificatului de urbanism, în vederea obținerii autorizației de construire și începerea lucrărilor.