Mașini cu probleme tehnice grave, depistate de inspectorii RAR

Peste 2.000 de mașini au verificat, anul trecut, reprezentanții Registrului Auto Român, în județul Dolj, fiind depistate nereguli grave în cazul a 141 de autoturisme.  

control rarr

Cele 141 de mașini, spun reprezentanții RAR, prezentau pericol iminent de accident. Au mai fost găsite probleme în privința actelor, a ITP-ului sau cele din sfera poluării.

În județul Dolj au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.191 de vehicule. Dintre acestea, 31,95% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 141 (6,44%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 5,62% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,41% aveau probleme legate de identificare și 7,21% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de către reprezentanții RAR.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 835 de amenzi contravenționale și au fost retrase 614 de certificate de înmatriculare.