Liberalul Alexandru Gîdăr a preluat șefia ISJ Dolj

Inspectoratul Școlar Județean Dolj are o nouă conducere, adjunctul Alexandru Gîdăr fiind numit „generalul” instituției.

Alexandru Gidar

În ceea ce privește adjuncții ISJ Dolj, aceștia sunt Claudiu Doru Crăciunoiu-Duță, fost director la Casa Corpului Didactic Dolj, și Mihaela Jianu.

În toamna anului 2019, în cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Gîdăr, membru PNL, critica faptul că ISJ Dolj este politizată și spunea vehement că astfel de situații nu trebuie să se mai întâmple pentru „buna funcționare a instituției”.

Gîdăr, în timp ce spunea că aceste funcții ar trebui ocupate doar prin concurs, a prezentat şi un panou cu poze în care apăreau cei de conducerea Inspectoratului și a unităților de învățământ din județ.

Acesta a mai a explicat că politizarea IŞJ Dolj afectează calitatea actului de educaţie deoarece, fiind numiţi politic, cei numiți în funcție vor fi obligaţi să promoveze politicile de partid şi nu pe cele de interes public.

„Nu ştiu cât de persuasivi mai pot fi conducătorii unităţilor de învăţământ în demersul lor de a solicita, de a găsi soluţii, de a face presiuni asupra IŞJ şi asupra autorităţilor locale în vederea obţinerii fondurilor pentru finanţarea necesară a unităţilor pe care le conduc… În momentul în care eşti promovat de către astfel de structuri ierarhice din politică cu greu vei putea să te lupţi pentru a obţine fondurile şi finanţările care sunt în interesul elevilor, al părinţilor şi al profesorilor“, a spus Gîdăr, în cadrul unei conferințe de presă, în noiembrie 2019.

Fosta șefă a învățământului doljean, Monica Sună, este acum  directoare a Casei Corpului Didactic Dolj.

 

Ultimele știri