Expoziție de carte - Laureați ai Premiului Nobel

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 15–22 octombrie 2019, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, Expoziția de carte cu titlul „Laureați ai Premiului Nobel”.

Expozitie de carte afis

În cadrul expoziției sunt etalate mai multe volume realizate de opt dintre ultimii laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură. Astfel, cei care vor ajunge la bibliotecă vor avea ocazia să ia contact cu operele semnate de Peter Handke, Olga Tokarczuk, Kazuo Ishiguro, Bob Dylan, Svetlana Aleksievici, Patrick Modiano, Tomas Tranströmer și Herta Müller.  

Premiul Nobel pentru Literatură vine să încununeze o bogată activitate desfășurată pe teren literar. Valoarea literară a scriitorilor distinși cu acest râvnit premiu este dincolo de orice echivoc. Cei mai mulți dintre autorii pe care îi expunem dispun de un palmares prodigios în materie de premii, distincții și recunoașteri internaționale pentru operele create. Ne dorim ca tinerii care frecventează biblioteca, dar și toți ceilalți cititori ai noștri, să ia contact cu volumele celor opt autori și să înțeleagă faptul că la bibliotecă, într-un mediu modern și prietenos, le pot lectura alături de mulți alți împătimiți ai literaturii contemporane”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.