Olguța, atacată frontal de către PNL

DANCĂ: „Mama minciunilor” Olguța Vasilescu să răspundă pentru harabura cu transferul contribuțiilor

ionel danca fb

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, a postat pe contul său de Facebook o serie de acuze la adresa Liei Olguța Vasilescu. Dancă afirmă că datele privind execuția bugetară pe primul trimestru arată că transferul contribuțiilor sociale este un experiment al PSD care a eșuat, precizând că „mama minciunilor” Olguța Vasilescu trebuie să răspundă pentru această „harababură”:

"Datele privind execuția bugetară din primul trimestru, publicate zilele acestea, arată că după niciun an de zile, transferul contribuțiilor sociale la angajat este un experiment PSD EȘUAT în întregime.

Mama Minciunilor, Olguța Vasilescu, trebuie să răspundă pentru harababura cu transferul contribuțiilor sociale care ar fi trebuit să crească salariile cu 25% în sectorul public și cu 17% «netul» din sectorul privat sau măcar să reducă deficitul de la bugetul de pensii. Dar tot ceea ce s-a făcut cu această manevră a fost #NimicPSD.

Mai întâi, ministrul Minciunilor din PSD, Olguța Vasilescu, a spus că salariile vor crește pentru toți, ba chiar «NETUL» salariilor din privat va crește cu 17% după transferul contribuțiilor.

Însă, când cei din sectorul IT sau persoanele cu activități independente au reclamat că reducerea impozitului pe venit, pentru ei, nu compensează creșterea salariului brut la care se aplică noile taxe mai mari, Mama Minciunilor a venit în Parlament și a declarat că «Nu am spus niciodată că salariile NU vor scădea»."

El a mai acuzat că prin „manevra prostească” a PSD nu doar că nu au crescut salariile în sectorul public cu 25%, însă au existat scăderi pentru cei care aveau impozit zero pe venituri, de exemplu salariile celor care lucreaz în domeniul IT.

"Scăparea Olguței și a colegilor ei la fel de analfabeți economici din PSD a fost că transferul contribuțiilor va reduce deficitul de la bugetul asigurărilor sociale de stat și că nu va mai fi nevoie de alte transferuri între bugetele statului pentru a asigura plata pensiilor. 

[...] Bugetul asigurărilor sociale a avut un excedent de 360 milioane lei în primul trimestru din 2017, când PSD a preluat guvernarea, și s-a menținut pe excedent la 110 milioane lei și în 2018 după transferul contribuțiilor. Surpriză, însă, această scamatorie care ar fi avut un singur argument, să acopere găurile din bugetul asigurărilor sociale, în primele trei luni din 2019 produce un deficit extrem de îngrijorător de 1,5 miliarde de lei.

Deci, prin manevra lor prostească, cu transferul contribuțiilor scociale, nu numai că salariile nu au crescut cu 25% în sectorul public decât pe hârtie și nici vorbă de o creștere cu 17% în sectorul privat, ba chiar a dus la scăderi pentru cei care înainte aveau impozit zero pe venituri (salariile din IT) și a mai provocat și o gaură imensă la bugetul asigurărilor sociale de stat numai după primele trei luni din 2019".

Execuția bugetului general consolidat, conform datelor operative de execuție, s-a încheiat pe primul trimestru al anului 2019 cu un deficit de 5,5 miliarde de lei, respectiv 0,54% din PIB, informează Mediafax, citând Ministerul Finanțelor.

Veniturile bugetului general consolidat sunt în sumă de 74,7 miliarde lei, reprezentând 7,3% din PIB, comparativ cu 7% din PIB în anul 2018. Procentual, veniturile au fost cu 12,5% mai mari, în termeni nominali, față de aceeași perioadă a anului precedent.