14 primari aleși în funcție pe listele altor partide au apărut alături de președintele PSD Dolj Claudiu Manda la o conferință de presă.
manda si 14 primari

Cei 14 primari și-au anunțat susținerea pentru guvernarea social-democrată și pentru candidatura lui Claudiu Manda la Parlamentul European.

Edilii rămân în acte membrii ai formațiunilor politice din partea cărora au candidat la ultimul scrutin,  până în vara următoare,ca să nu-și piardă mandatul. În vara vor participa la alegerile locale în calitate de candidați ai PSD.

Câţiva primari au vorbit la această conferinţă iar aceştia s-au arătat mulțumiți de investițiile derulate în comune cu sprijinul guvernării social-democrate și de măsurile legislative promovate de PSD în sprijinul primarilor, precum modificările în materia regimului incompatibilităților și indemnizațiilor acordate edililor din țară, precum și dezamăgiri de natură personală suferite în relația cu șefii partidelor de baștină. Primarii provin în principal de la PNL, dar și de la UNPR și ALDE.

Ion Cupă rămâne fără Constantin Tuta de la Bucovăț, dar și fără unii dintre edilii PNL, care, anul trecut, își exprimaseră susținerea față de ALDE, cum e cazul primarului de la Mischii, Gheorghe Popă.  Tot pe filiera PNL-ALDE a ajuns la PSD și ex-vicepreședintele filialei lui Ion Cupă, Adelin Ilinca, care spune că nu mai era „pe aceeași lungime de undă” cu colegii liberal – democrați. Și UNPR Dolj a rămas cam descoperit la lotul de primari, toți edilii formațiunii lui Gabriel Oprea participând la conferința de presă de azi a liderului PSD Dolj, cu excepția celui din Pielești.

Trebuie spus că președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, este la a a doua ispravă de acest gen din carieră, după lovitură dată PNL în 2014, când a luat din ograda liberalilor nu mai puțin de 12 primari, imediat după destrămarea USL. La această oră, pesediștii doljeni mizează pe 86 de primari în județ, 72 obținuți la localele din 2016 plus lotul de „susținători” de azi, din totalulde 111 edili șefi.