Guvernul va adopta în şedinţa de miercuri declanşarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova – Piteşti, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

dancila 

“Înaintăm cu paşi repezi în proiecte esenţiale pe care le-am discutat şi cu reprezentanţii mediului de afaceri cu investiţii în zonele Craiova şi Piteşti.

Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi trei acte normative necesare demarării unor lucrări mult aşteptate de cetăţeni şi pentru care am prevăzut sumele necesare în buget.

Astfel, printr-o hotărâre de guvern, adoptăm declanşarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova – Piteşti, după ce, săptămâna trecută, am făcut acelaşi lucru cu tronsonul I al acestui drum expres.

De această dată, este vorba despre stabilirea amplasamentului şi sumelor necesare pentru exproprieri pe tronsonul II de 40 de kilometri”, a precizat Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Premierul a adăugat că un alt act normativ care va fi adoptat în şedinţa de Guvern se referă la centura de ocolire Craiova – varianta sud, proiect pentru care vor fi reaprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru a putea debloca procedurile care stagnează din anul 2014.