CIRC POLITIC. "PSD a devenit o baltă mizeră din care niște ordinari extrag minciună și fake news"

Abia începută, campania electorală s-a transformat într-un mare circ. Ludovic Orban a afirmat că PSD duce „o campanie furibundă” de minciuni la adresa PNL și lansează în spațiul public tot soiul de intoxicări. El precizează că PNL susține majorarea salariului minim, însă într-o formulă reală.

ludovic„PSD duce o campanie furibundă de minciuni împotriva PNL și lansează în spațiul public tot felul de intoxicări care nu au nicio legătură cu realitatea. După 2 ani de dezastru în guvernare, PSD nu mai e în stare să le spună nimic altceva concret românilor în afară de niște minciuni abracadabrante în speranța că românii le vor mai da crezare. Singurul lucru pe care îl mai știe acest partid comunistoid este să inventeze declarații sau poziții politice pe care le-aș fi avut eu sau PNL legate de salariul minim sau de legea salarizării. Acest partid a ajuns o baltă mizeră din care niște ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni posibile, stupefiante, ireale”, a afirmat, vineri, Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

Liderul PNL spune că dacă majorarea salariilor va fi făcută în așa fel încât să ducă la creșterea puterii de cumpărare, atunci ar crește și nivelul de trai al românilor.

Președintele PNL susține că partidul pe care îl conduce are în vedere măsuri care vor garanta că toate majorările pensiilor și salariilor să fie garantate, fără „chichițe contabile” folosite de PSD.

„Noi garantăm plata tuturor drepturile salariale câștigate de români și a majorărilor de pensii la care au dreptul pensionarii, fără tertipuri contabile și fiscale sau chichițe legislative care să-i trimită pe români să-și caute dreptatea prin instanțele de judecată, așa cum face PSD cu drepturile salariale ale profesorilor sau ale pensionarilor din grupele I și II de muncă. Mai mult, ne angajăm să sprijinim nu numai salariații din sectorul public dar și pe cei peste 4 milioane de angajați din sectorul privat care au fost abandonați de actuala guvernare toxică PSD – ALDE”, a mai spus Ludovic Orban.

Reacția președintelui PNL vine după ce social-democrații au transmis, într-un comunicat de presă, că liberalii au fost mereu adversarii creșterii salariului minim, amintind despre o scrisoare deschisă adresată în 2014 Guvernului și semnată de PNL și USR în care precizau că această majorare e „distructivă pentru economie”.