Referendumul pe justiţie a fost tema de discuţie dintre Klaus Iohannis şi o parte din liberali .

Klaus Iohannis in rosu 

Klaus Iohannis şi liberalii au căzut de acord ca strategia de până acum la referendum este una bună. Alte teme de discuţie au vizat mesajele de campanie ale PNL. Astfel, direcţia pe care va merge partidului condus de Ludovic Orban în legătură cu mesajul la europarlamentare va fi una anti-PSD. 
Posibil ca liberalii să meargă pe linia „afară cu PSD din UE” sau chiar cu un mesaj negativ la adresa lui Liviu Dragnea.
În prezent, mesajul PNL la alegerile pentru Parlamentul European este „România în primul rând”.
La întrevederea de marţi cu Klaus Iohannis au participat Raluca Turcan, Gheorghe Falca, Vasile Blaga, Petrache, Motreanu, Alina Gorghiu, Rareş Bogdan, Robert Sighiartău şi Marian Petrache.
Întâlnirea a început la ora 16.00 şi s-a încheiat după aproximativ trei ore de discuţii.
Liderii PNL au întrevederi regulate cu preşedintele pentru a discuta despre coordonarea strategiei de campanie sau la referendumul pe justiţie.
Întrevederea a venit şi în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat vinerea trecută că va invita la consultări partidele politice pe tema situaţiei justiţiei. Conform anunţului Administraţiei Prezidenţiale, joi, au fost invitaţi reprezentaţii PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 – UDMR şi la 18.15 Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.
Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. În anunţ, Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.
În schimb, Liviu Dragnea şi Calin Popescu Tariceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Cotroceni.