Sebastian Ghiţă a scăpat de mandatul de arestare şi poate să vină în România

Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia formulată de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi a decis revocarea măsurii arestării preventive emisă pe numele acestuia în dosarul în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În dosar Sebastian Ghiţă era acuzat de DNA că ar fi primit în perioada 2007 – 2014, pentru contracte atribuite de instituţii şi autorităţi publice unor societăţi comerciale din domeniul IT, sume de bani cuprinse între trei şi zece milioane euro.

Într-o intervenţie telefonică la televiziunea România TV, Sebastian Ghiţă a fost întrebat dacă are ambiţii politice.

„Sigur nu am să tac. Cred şi sper că vom găsi resurse să facem lucruri bune. Avem o alianţă PRM – PRU şi sunt convins că romanii se vor trezi şi vor vota nişte patrioţi, oameni care nu fac rău ţării lor, va avea succes”, a spus Sebastian Ghiţă, respingând, însă o alianţă cu Victor Ponta.

„Avem crezuri diferite. Ponta, Dragnea, Tariceanu se lasa ameninţaţi şi persiflaţi că vor fi daţi afară din grupurile politice europene din care fac parte”, a adăugat fostul deputat PSD.