Tăriceanu a prezentat craiovenilor oferta ALDE pentru europarlamentare

Mitingul electoral a avut loc la Centrul Multifuncțional Craiova.

alde centru multi

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE și totodată președintele Senatului, a adus în fața susținătorilor și simpatizanților Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) doi dintre candidații propuși pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, Norica Nicolai şi Andrei Gerea.

Le-au fost alături secretarul general Daniel Chiţoiu, Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, și Anişoara Stănculescu, preşedinta organizaţiei de femei a ALDE Dolj.

Discursurile liderilor partidului au fost în nota obișnuită pentru alianța PSD-ALDE, aducând în atenție statul paralel, patriotismul, reprezentarea României cu demnitate.

"Nu am avut nicio clipă capacitatea să îmi imaginez că, după 30 de ani de la căderea comunismului, în România se vor reintroduce aceleaşi sisteme prin care comunismul a condus România 45 de ani: sistemul de teroare, sistemul de ascultare a telefoanelor, frăţia dintre securitate şi procuratură”, a spus Tăriceanu, care a continuat: “La 30 de ani de la Revoluţie vom pune capăt infracţiunilor săvârşite de statul paralel, ilegalităţilor şi acestor nedreptăţi. Vreau să combatem corupţia în mod egal, în mod legal, democratic şi echilibrat. Lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie un prilej de răzbunare sau de eliminare a adversarilor politici. Nu este o vânătoare de vrăjitoare pentru că nu suntem într-o dictatură din lumea a treia”.

A fost adusă în discuție și candidatura sa la prezidențialele din toamnă.

“Mă bucur şi vă mulţumesc celor care astăzi mi-aţi urat succes pentru alegerile prezidenţiale. Dar ca acest vis să devină realitate, nu uitaţi că trebuie să dăm o probă de maturitate, o probă de capacitate şi această probă va fi constituită de rezultatul nostru la alegerile pentru Parlamentul European. […] Vă cer să vă mobilizaţi până la unu în mod exemplar pentru ca aceste alegeri să fie succesul nostru şi să marcheze afirmarea definitivă a ALDE ca singurul partid liberal din România", și-a încheiat Tăriceanu discursul.