Mario Enache a debutat în poarta lui FC Universitatea Craiova la doar 16 ani!

Capture MARIO ENACHE

Deși nu l-a prins jucând tânărul portar al lui FC Universitatea Craiova, Mario Enache, 16 ani, a crescut în suflet cu spiritul lui Cristi Neamțu, simbolul Peluzei Sud 97, dar și unul dintre cei mai talentați portari pe care Bănia i-a dat. În iarnă conducerea Științei l-a adus la FCU pe acest tânăr portar, iar în momentul în care s-au reluat pregătirile, mezinul din lotul Științei a intrat pe mâna lui Vali David.

Ediție.ro s-a aflat în cantonamentul din Antalya, acolo unde Vali David a lucrat cu cei trei portari la fel. În momentul în care a fost întrebat când o să îl vedem la lucru într-un meci pe Mario Enache, antrenorul cu goalkeeperii al lui FCU a cerut doar un pic de răbdare, deoarece puștiul de doar 16 ani avea nevoie să se acomodeze cu rigorile și metodele de lucru de la un club profesionist de seniori.

Însă, Mario Enache strângea din dinți la fiecare antrenament al Științei și nu a avut deloc în vocabularul său cuvântul obosit. Puștiul oltenilor a fost conștient că doar prin multă muncă poate să ajungă ca, într-o zi, să apere poarta lui FC Universitatea Craiova. Iar lucrul respectiv s-a întâmplat începând cu minutul 73 al meciului cu Horezu. Dar Enache s-a și evidențiat la o fază de unu la unu cu un adversar, semn că nu a trecut prin acest meci doar ca să bifeze debutul său la echipa din Bănie.

Însă greul de abia acum începe, deoarece Vali David și Enache sunt conștienți că munca trebuie să fie dublată, dacă se dorește ca într-o zi puștiul oltenilor să devină și titular.La 16 ani portarul alb-albaștrilor măsoară deja 1.82 m, iar calitățile sale sportive se îmbunătățesc de la o zi la alta. Dar Mario Enache are și avantajul că a avut șansa să îi găsească la Știința pe Mogoșanu și Chindriș, cei care îl ajută și îl încurajează la fiecare ședință de pregătire. Toți cei trei portari ai Științei, împreună cu Vali David, formează o adevărată familie.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Sâmbătă, 7 Martie 2020
Universitatea Craiova vs CS Șoimii Lipova
15:00

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. Universitatea Craiova 15 41
2. CS Șoimii Lipova 15 28
3. CS Crișul Chișineu Criș 15 28
4. ACS Progresul Pecica 15 25
5. ACS Flacăra Horezu 15 24
6. ACS Dumbrăvița 15 22
7. CS Hunedoara 15 22
8. CSC Ghiroda și Giarmata 15 20
9. Fortuna Becicherecu Mic 15 20
10. CS Viitorul Dăești 15 19