Întreaga Oltenie fotbalistică trebuie să verse azi, 20 februarie, o lacrimă și să aprindă o lumânare, Iar Peluza Sud 97 Cristi Neamțu își va comemora cum se cuvine idolul. La fel o va face și o delegație a conducerii lui FC U Craiova 1948. 


Însă, până atunci, la 17 ani distanță de când Cristi Neamțu a plecat la îngeri, fostul său coleg de la Universitatea Craiova, Florin Prunea, 50 de ani, a vorbit pentru Ediție.ro despre cel poreclit "Șchmeichel" din Bănie.


"Nu îmi vine să cred că acest copil nu se mai află printre noi de 17 ani. Îl cunosc de când era puști și se antrena cot la cot cu mine la Universitatea Craiova. Era un copil de mare caracter și cu un mult bun simț. Mie îmi spunea nea Florin, deși el se antrena cot la cot cu mine. Dacă acest portar trăia, vă spun sincer că mie și lui Stelea ne făcea o concurență foarte mare la echipa națională.

Cristi avea calități excepționale. Cu tot respectul pentru băieții lui nea Silvică Lung, dar eu cred că Neamțu era peste amândoi. El îmi spunea că visează ca într-o zi să apere poarta Universității Craiova ca titular, să câștige trofee cu Știința, iar apoi voia să ajungă să apere în campionatul Angliei. Sunt sigur că Neamțu avea valoare să ajungă în campionatul Angliei. Însă acel accident la antrenament în Cipru, provocat de Șuleap, cel care a dus ulterior la decesul lui, i-a pus capăt viselor sale. Este mare păcat. România a pierdut un om de valoare, dar și un mare portar",a spus Prunea.

Stirea este de pe 20 februarie.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a III-a

Loc Echipă J Pct
1. AFC Turris-Oltul 30 74
2. Universitatea Craiova 30 62
3. ACS Flacăra Horezu 30 57
4. CSM Alexandria 30 50
5. ACSO Filiaşi 30 49
6. AS FC Pucioasa 30 45
7. ACS Municipal Braşov 30 43
8. CSU 2 30 43
9. ACS Unirea Bascov 30 41
10. AFC Astra 2 30 40