Mama lui Cristi Neamțu se bucură că portarul lui FCU, Mario Enache, 15 ani, apără cu gândul la fiul ei.

 

Capture CR NEAMTU

Fostul portar al Științei, Cristi Neamțu, a rămas veșnic în inimile tuturor celor care iubesc cu adevărat FC Universitatea Craiova. Cel poreclit "Schmeichel" Bănie este simbolul Peluzei Sud 97, iar fiecare suporter al alb-albaștrilor poartă cu mândrie pe tricou, fular, eșarfă, steag sau hanorac însemnele cu chipul lui Neamțu. 

Într-un interviu acordat pentru Ediție.ro, Mario Enache, 15 ani, actualul portar al lui FCU, dar și mezinul lotului echipei din Bănie, a declarat că fostul goalkeeper al Științei va rămâne pentru totdeauna în inima lui.

"Îi mulțumesc din suflet acestui copil că se gândește la Cristi atunci când el apără. Sunt sigură că băiatul meu se bucură și veghează acolo din ceruri ca Mario să apere bine. Îl sfătuiesc să muncească cât poate el de mult, deoarece și Cristi a muncit foarte mult până când a ajuns să apere la Universitatea Craiova, dar din păcate s-a întâmplat în 2002 nenorcirea pe care o știți toți, iar pe mine m-a marcat pe viață. Sunt sigură că Mario o să ajungă un mare portar, iar Dumnezeu îl va ajuta în cariera lui. Cred că tatăl lui Mario Enache i-a povestit multe fiului său despre Cristi.

DSC 0024

Mă bucur din tot sufletul că jucătorii de la FC Universitatea Craiova, dar nu în ultimul rând suporterii din Peluza Sud 97 se gândesc la Cristi, iar ori de câte ori au ocazia să știți că ei se duc la cimitir și pun câte o floare și o lumânare la mormântul fiului meu. Vreau să le transmit băieților din galeria Peluzei Sud 97 să stea liniștiți. Acel tablou cu Cristi nu îl voi da niciodată celor care susțin echipa Primăriei, deși băieții din galeria celor care susțin echipa Primăriei au venit la mine acasă să mi-l ceară. Mi-au spus că vor să îl pună ei pe stadionul Oblemenco, dar acel tablou este al celor din Peluza Sud 97. Nu am cum să dau acel tablou atât timp cât cei din Peluza Sud 97 nu intră pe stadionul Ion Oblemenco. 

MARIO ENACHE

Eu le-am înțeles punctul lor de vedere, iar tabloul rămâne la mine acasă. Dacă cei din Peluza Sud 97 doresc să le înapoiez tabloul, atunci pot să vină la mine să îl ceară. Dacă nu, atunci îi asigur să stea liniștiți că la mine acasă acest tablou este pe mâini bune. Eu știu cât de mult au ținut și țin ei la Cristi. Am fost plecată din Craiova și am văzut prin unele locuri poze lipite cu chipul fiului meu. Acele însemne sunt doar în Peluza Sud 97. Păstrez acasă cu mare mândrie tot ce mi-au dat băieții din Peluza Sud 97, mai ales că pe ele apare chipul fiului meu",a spus Ioana Ciubotă.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 20 Septembrie 2019
Universitatea Craiova vs ACS Flacăra Horezu
18:00 | Stadionul Municipal Dr. Tr. Severin
Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
CS Hunedoara vs Universitatea Craiova
17:00 | Hunedoara
Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Universitatea Craiova vs CS Gloria Lunca-Teuz Cermei
15:00 | Stadionul Municipal Dr. Tr. Severin
Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
LPS Cetate Deva vs Universitatea Craiova
15:00 | Deva
Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Universitatea Craiova vs CS Crișul Chișineu Criș
15:00 | Stadionul Municipal Dr. Tr. Severin

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. Universitatea Craiova 4 12
2. ACS Flacăra Horezu 4 10
3. CSC Ghiroda și Giarmata 4 9
4. Fortuna Becicherecu Mic 4 8
5. CS Viitorul Dăești 4 7
6. CS Hunedoara 4 6
7. ACSO Filiaşi 4 6
8. CS Crișul Chișineu Criș 4 5
9. ACS Progresul Pecica 4 5
10. CS Național Sebiș 4 4