Doi români, decedați după furtunile din Grecia. Stare de urgență în Halkidiki.

O femeie și un băiat de opt ani, ambii de naționalitate română, au decedat în urma prăbușirii acoperișului unui restaurant din localitatea Nea Plagia.

halkidiki furtuna fb

Victimele se numără printre cele șase persoane care au decedat în urma intemperiilor ce au afectat miercuri seară nordul Greciei, informează agenția de știri Reuters.

"Reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate și identitatea și starea de sănătate a persoanei rănite.În urma demersurilor consulatului general, autoritățile locale au precizat că doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate", transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Reprezentanții MAE menționează că, la acest moment, din cauza condițiilor meteo și a unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autoritățile locale se desfășoară cu dificultate.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obține mai multe informații cu privire la acest incident și pentru a acorda asistență consulară.

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă.

Meteorologii estimează că va continua să plouă în zonă și joi dimineață.