O femeie din Turcia, depistată la Calafat. A încercat să intre ilegal în țară  

O turcoaică a încercat să intre ilegal în țară, folosind documentele altei persoane. 

calafat frontiera
Femeia avea intenţia de a ajunge în Germania, însă a fost oprită la PTF Calafat de polițiștii de frontieră. Aceasta a folosit documente de călătorie care  aparțineau altei persoane.

Incidentul a avut loc pe 21 februarie, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu. Pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasageri într-un autocar care efectua curse regulate pe ruta Turcia-Germania s-au prezentat două persoane, un bărbat și o femeie, care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte turcești şi permise de şedere eliberate de autorităţile din Germania.

În urma verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate de femeie, motiv pentru care au fost efectuate cercetări suplimentare. 

“S-a constatat că persoana în cauză a prezentat documente de călătorie care aparțineau altei persoane. În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este într-adevăr cetățean turc şi călătorea împreună cu soțul ei, tot cetățean turc, rezident în Germania. Deoarece femeia nu avea o viză valabilă care să-i permită să călătorească în condiţii legale în Germania, aceasta a încercat să se folosească de pașaportul și permisul de şedere care aparţineau mamei soțului său”, au precizat oamenii legii.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei doi au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. Totodată, firma de transport internațional a fost sancționată, conform OUG 194/2002, cu amendă în valoare de 8.000 lei.