Șofer urmărit în trafic de polițiști. Ce ascundea bărbatul

Un bărbat din Plenița este cercetat penal, după ce, noaptea trecută, refuzând să oprească la semnal, a fost urmărit de polițiști în trafic constatându-se, în final, că avea permisul suspectat și că transporta în mașină anvelope furate dintr-o vulcanizare.

masina politiei

Potrivit IPJ Dolj, noaptea trecută, în jurul orei 04.00, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, care se deplasa pe Bulevardul Carol I din Craiova.

Întrucât șoferul respectiv nu a oprit, echipajul a pornit în urmărirea acestuia, până pe strada Amaradia, unde cel în cauză a pierdut controlul volanului şi a lovit un gard.

Bărbatul respectiv, în vârstă de 34 de ani, din Pleniţa, a fost condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind rănit uşor.

Totodată, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au găsit cinci anvelope, care ar fi fost sustrase de la o vulcanizare situată în apropiere de zona de unde s-a pornit în urmărirea celui în cauză.

De asemenea, s-a mai stabilit că bărbatul în cauză avea suspendat dreptul de a conduce vehicule, ca urmare a săvârşirii altor abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, însă i-au fost prelevate mostre biologice, pentru a se stabili dacă se afla sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.