Inspector de la ITM Dolj, prins în flagrant când lua mită

Un inspector de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a fost prins în flagrant când primea 500 de lei de la administratorul a două firme, căruia i-ar fi cerut, în total, 1.500 de lei pentru a nu constata eventuale abateri cu ocazia derulării unui control.

bani

Potrivit unui comunicat remis de reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, flagrantul a fost organizat marți.

În urmă cu o zi,  denunțătorul, administrator a două societăţi comerciale, a apelat CallCenter Anticorupţie 0800806806, sesizând  faptul că inspectorul de muncă i-a cerut suma de 1.500 de lei pentru a nu constata posibile abateri la legislaţia muncii, cu ocazia efectuării unui control. Acesta a precizat că a dat suma de 1.000 lei, urmând să se întâlnească cu inspectorul de muncă pentru a-i remite şi diferenţa de 500 lei.

Întrucât din cauze obiective, întâlnirea dintre denunţător şi făptuitor nu a putut avea loc în seara zilei de 21.10.2019, în data de 22.10.2019, inspector de muncă l-a chemat pe martorul denunţător la sediul ITM Dolj, unde s-a procedat la surprinderea în flagrant a infracţiunii. Cu ocazia efectuării percheziţiei, în autoturismului inspector de muncă a fost găsită şi suma de 1.000 lei pe care martorul denunţător i-a remis-o acestuia în seara zilei de 21.10.2019”, se arată în comunicatul de presă.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, urmând a se dispune măsurile legale.