Reprezentanții Penitenciarului Craiova au anunțat faptul că cele 14 deținute care se aflau în microbuzul implicat în accidentul de la Pielești, de azi dimineață, mergeau la muncă în județul Olt, transportul fiind autorizat.

accident 1

Toate persoanele care se aflau în microbuz sunt monitorizate din punct de vedere medical, cinci dintre deținute fiind duse și al un spital din rețeaua publică.

„Menționăm că mijlocul de transport în care se aflau cele 14 deținute aparține unui transportator autorizat, contractat de către beneficiarul forței de muncă. La momentul prezentei, cinci deținute au fost prezentate pentru investigații în cadrul unei unități spitalicești din rețeaua sanitară publică, celelalte deținute, precum și personalul unității de detenție aflat în mijlocul de transport la momentul producerii evenimentului rutier, fiind preluați și transportați la sediul penitenciarului, urmând a fi supuși, de asemenea, unor investigații medicale. În continuare, organele abilitate efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”, se arată în comunicatul de presă.