Trei sirieni, găsiți ascunși printre haine la PTF Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat trei cetăţeni din Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși printre cutii cu textile într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar.

sirieni ptf calafat

Poliția de Frontieră informează, într-un comunicat de presă, că în data de 09.06.2019, ora 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta articole textile ambalate în cutii de carton, din Bulgaria în Germania.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiți trei cetăţeni străini, ascunși printre cutiile cu textile.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, un bărbat, în vârstă de 22 de ani și doi minori, în vârstă de16, respectiv 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania .

De asemenea, şoferul autovehiculului a declarat că a preluat persoanele din Sofia şi urma să le transporte în Germania contra sumei de 3.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul  bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.