Azi se deschide Târgul de carte „GAUDEAMUS” Craiova

Începând de astăzi, 26 februarie, şi până pe data de 1 martie 2020, paradisul cărţilor – reprezentat de Târgul de carte „GAUDEAMUS”, Craiova, Ediţia 2020, organizat de Radio România, oferă posibilitatea iubitorilor cuvântului scris să se conecteze la cele mai noi apariţii editoriale.

Este prilejul reîntâlnirii cu operele scriitorilor preferaţi – clasici şi contemporani, iar pentru cei interesaţi de latura pragmatică a vieţii – IT, literatură tehnică, economică etc., de asemenea, posibilităţile de conectare la nou sunt cât se poate de generoase.  

„Gongul” deschiderii oficiale a târgului se va da la ora 12.00, iar preşedintele de onoare, din acest an, al acestui eveniment editorial şi cultural, deopotrivă, este prof. univ. dr. Ioan Lascu – preşedintele Filialei Craiova (Oltenia) a Uniunii Scriitorilor din România.

Ca la fiecare ediţie, sunt vizate toate categoriile de cititori, iar literatura pentru copii şi tineret îşi are locul său distinct.

Cu o oarecare dezamăgire, pot spune că, în ultimii ani, Craiova a fost cotat ca fiind oraşul cu cea mai slabă participare la acest târg de carte, în comparaţie cu Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Sibiu.

Poate că anul acesta craiovenii vor da toate prognosticurile peste cap şi vor manifesta mai mult interes pentru carte şi lumile imaginare în care te poate conduce, pentru că, fără vise, viaţa e searbădă şi lipsită de sens...