Senatorul Mario Ovidiu Oprea revine la... „timona” Democraţiei, în Parlament

În cei aproape trei ani de guvernare PSD, democraţia, în România, a fost în mare pericol – a fost ca un câine încolţit de hingheri, într-o curte închisă, cu garduri înalte, din care nu putea scăpa... Ne-a trecut glonţul pe la ureche, în ultimii trei ani, cu Liviu Dragnea căpitan de vas la o timonă care ne ducea spre Moscova şi întorcea spatele Uniunii Europene şi NATO, pentru că ei, liderii PSD, nu aveau treabă cu interesele poporului român, ci doar cu interesele personale, ca să scape de puşcărie pentru banii furaţi din vistieria naţională şi de la UE – sume pe care nu vi le puteţi imagina şi care – dacă nu li se confiscă, rămân ca resurse de viaţă frumoasă pentru încă două-trei generaţii, din neamul lor.

Vreţi să ştiţi de ce e isteria asta, acum, în PSD: pentru că, foarte mulţi, în frunte cu Viorica Vasilica Dăncilă, au dosare grele de deturnare de fonduri europene, şi vor intra pe mâna Laurei Codruţa Kovesi, cât de curând, ca să dea socoteală!...

Oprea Stoica

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea, președintele Organizaţiei PNL Craiova, a fost propus, de majoritatea parlamentară, să revină în funcţia de secretar al Senatului României şi a ţinut să precizeze, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul PNL Dolj, că toate afirmaţiile şi manipulările liderilor PSD nu au nici o bază reală:

Pensionarii nu au motive sa se teamă, PNL nu va recurge la tăieri de salarii sau pensii, aşa cum repetă, obsesiv, cei de la PSD. (...) Legat de subiectul dezbatere, între candidatul PSD, Viorica Dăncilă şi candidatul PNL,  Klaus Iohannis. Eu am nişte întrebari şi, prin intermediul dvs., le lansez înspre PSD. Aseară, domnul Klaus Iohannis a avut o conferinţă de presă, o conferinţă suficient de amplă, de o oră şi jumătate. I s-au pus nişte întrebări foarte obiective, pe alocuri, incomode. Întrebare: Când va organiza şi doamna Viorica Dăncilă o conferinţă, de presă, similară? Cum ar putea domnul Klaus Iohannis să vină, să dezbată, în faţa cuiva, căreia preşedintele PSD Dolj i-a prezentat coeficientul IQ sintetizat într-un singur cuvânt?!... Nu se mai poate întâmpla acest lucru!...

 

De asemenea, senatorul Mario Ovidiu Oprea spune ca PNL nu va recurge la tăieri de salarii, sau pensii:

Am să fac o demonstraţie, cum că, guvernul  PSD a tăiat pensiile. În 2017, punctul de pensie era 1000 de lei; conform Legii pensiilor, pensia trebuia crescută, în funcţie de o formulă, de la 1 ianuarie 2018, această formulă prevede că pensia trebuie crescută cu cel puţin 50% din salariul mediu brut şi cu rata inflaţiei. Când au avut loc aceste creşteri? Abia în luna iulie 2018, cu şase luni mai târziu, a declarat senatorul Mario Ovidiu Oprea.