Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale de când a reuşit să blocheze Ordonanţa 13

A venit vremea să fie folosită artileria grea în acest tur doi ale alegerilor prezidenţiale. De ambele tabere, tonul este nervos, iritat, dar contează ce spune fiecare candidat şi nu spectacolul nervilor întinşi la maxim şi chiar al disperării care se poate simţi în tabăra PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis vine ca favorit în această cursă electorală, a ieşit învingător, cu un scor confortabil, în primul tur, iar calculul matematic al numărului de voturi pe care le poate obţine în turul doi, îl dau ca sigur câştigător. Declaraţia publică a liderilor USR-Plus – cum că îl vor susţine pe Iohannis în turul doi, înseamnă, matematic, că mai toate voturile DREPTEI vor veni la el, rezultatul final putându-se situa între 55-60% din voturile exprimate, poate chiar mai mult.

Dar trebuie spus că Iohannis şi-a câştigat acest al doilea mandat de preşedinte în urmă cu aproape trei ani, când s-a dus, intempestiv, peste şedinţa nocturnă a Guvernului Grindeanu şi a blocat Ordonanţa 13, cu Amnistia şi Graţierea, pe care o cloceau demult pesediştii, la ordinul lui Dragnea, iar în acea noapte voiau să-i dea drumul în Monitorul Oficial. Grindeanu şi ai lui din guvern au dat în bâlbâială şi s-au îmbujorat puternic, ca nişte şcolari pe care i-a prins profesorul copiind la teză, iar Profesorul i-a admonestat: Este un elefant în cameră, ba chiar doi elefanţi sunt în cameră!... Amnistia şi Graţiereacu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, erau elefanţii pe care se urcase Guvernul Grindeanu, iar apariţia lui Iohannis le-a stricat planurile.

De partea cealaltă, pe Viorica Vasilica Dăncilă se pare că au lăsat-o nervii rău de tot, se agită excesiv, se ceartă cu membrii de partid, îi urechează pentru că nu i-au adus mai multe voturi în primul tur, are ieşiri isterice, împinse la paroxism, puţin mai lipseşte să nu-i agreseze şi fizic pe cei care o enervează...

Pe ultima sută de metri, ajunsă în turul doi al prezidenţialelor, Viorica Dăncilă îi tot dă cu democraţia, dar, nu cu mult timp în urmă, citea de pe foaie, ca din greşeală, că... reducem democraţia. De fapt, asta a făcut PSD în cei trei ani cât s-a aflat la guvernare: a redus, puţin câte puţin, DEMOCRAŢIA, a iniţiat legi şi ordonanţe de urgenţă necesare doar pentru ei, ca să scape de puşcărie, au pus botniţă, sau şi-au aservit presa şi şi-au instalat peste tot, în funcţiile cheie, dar şi până la femeile de serviciu, numai membri PSD obedienţi, care să blocheze accesul celor care nu erau de aceeaşi culoare politică. Aceasta este REŢETA DICTATURII, pe care PSD a implementat-o la greu în aceşti ultimi trei ani!...

Viorica Dăncilă vorbeşte de democraţie şi minte cu neruşinare, în tot ce spune, jignindu-şi, astfel, şi propriul electorat: cât de proşti îi crede pe cei care i-au votat?!... Îi crede mai proşti decât ea, desigur.