Monezi și obiecte istorice, găsite de polițiști în mașina unui sârb

Peste 1.600 de monede și diferite obiecte istorice au fost descoperite de poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, în mașina unui cetățean sârb care intenționa să intre în Romînia. Oamenii legii cred că obiectele fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Monezi PF

Potrivit Poliției de Frontieră, monedele și obiectele istorice au fost descoperite ascunse în mașina unui cetățean sârb de 69 de ani, care intenționa să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I.

„În urma controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajele bărbatului, cantitatea totală de 1.645 de monede și diferite obiecte istorice, care sunt susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional”, a declarat Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Mehedinți.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru introducerea pe teritoriul statului român, precum şi deţinerea, comercializarea, organizarea de expoziţii sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin.

 

sursa: Mediafax