Primul român diagnosticat cu coronavirus a fost confirmat în Gorj

Primul pacient cu coronavirus a fost confirmat în România de autorităţi.

masca chirurgicala gripa

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat pentru MEDIAFAX, miercuri seara, că un pacient din județul Gorj a fost diagnosticat cu coronavirus în urma analizelor realizate la Institutul Matei Balș din București.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, la Antena 3, că există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș în cazul pacientului din județul Gorj.

„Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a spus Moldovan.

Gorjanul confirmat cu coronavirus nu avea niciun simptom și este una dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus și care a fost în vizită în România în județele Gorj și Dolj. Mai există o suspiciune, din cele 19 teste aflate în lucru, dar încă nu a fost finalizată procedura.

"Pentru transportarea bărbatului la Spitalul Matei Balș din București intervine ISU Dolj, cu o autospecială echipată în acest sens" a menţionat Raed Arafat într-o conferință de presă. Echipajul este în drum spre judeţul Gorj. Alte șapte persoane din familia acestui sunt izolate la domiciliu sub pază. "Este o forma de protecție mai mare, sporită. Vecinii nu trebuie să intre în panică", a spus Arafat.