Mihai Fifor: Nu ne dorim ruperea alianței cu ALDE

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunțat că luni, la ora 10:00, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în ședință de coaliție. Potrivit surselor MEDIAFAX, întrevederea vine pe fondul intenției ALDE de a forma o alianță cu Pro România.

mihai fifor

„Noi nu ne dorim ruperea acestei alianțe. Îmi doresc să nu își dorească lucrul acesta. Luni vom avea la oră 10 ședința de coaliție. Avem câteva repere de discutat. Eu îmi doresc că această coaliție să continue să guverneze”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3. Este congresul pe care îl prevede statutul.

Întrebat despre Congresul PSD de sâmbătă, Mihai Fifor a precizat că este „un congres-eveniment”, de lansare a candidatului PSD la prezidențiale, aceasta fiind singurul subiect de pe ordinea de zi. „ Ne dorim un eveniment plăcut. De pe 25 deja începem strângerea de semnături în toată țara”, a adăugat Fifor.

Discuțiile de luni vor avea loc în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu le-ar fi transmis colegilor de partid un mesaj intern în care le-a comunicat că, la ședința formațiunii de săptămâna viitoare, le va propune spre validare o alianță politică cu Pro România, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

Astfel, urmează ca la întrunirea forului statutar al ALDE de săptămâna viitoare să fie discutat subiectul în vederea luării unei decizii în acest sens, au explicat sursele citate.

Acest lucru ar însemna trecerea ALDE în opoziție și implicit ieșirea de la guvernare, au mai spus sursele menționate.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Executivul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă”. Acesta a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au avut, miercuri seară, o şedinţă a coaliţiei, în care au stabilit respingerea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea în Parlament.

Cele două partide nu au ajuns încă la un consens privind restructurarea Guvernului, potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE. ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.