Tabletele care au fost folosite la votul pentru europarlamentare nu vor putea fi folosite și la prezidențiale pentru că sunt sigilate la comisia parlamentară care anchetează fraudarea votului. STS a informat că sunt sigilate la cererea comisiei de anchetă asupra alegerilor europarlamentare, respectiva comisie fiind condusă de Olguța Vasilescu.

Mama Alexandrei Măceșanu a declarat, joi, că nu a vrut să predea buletinul fiicei sale către DIICOT, pentru că nu crede că fata a murit. „Noi tot ne legăm de o mică speranță, firicelul acela de speranță, ca pe copilul nostru o să îl găsim, o să intre într-o bună zi pe poartă”, a spus femeia.

Președintele Klaus Iohannis ține piept la încercările PSD de a rămâne la guvernare prin orice preț și a lansat, miercuri, un nou atac la adresa premierului Dăncilă și PSD, spunând că acesta nu a făcut nimic din ceea ce ar fi trebuit pentru ca un caz precum cel de la Caracal să nu se mai întâmple.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și liderul Pro România Victor Ponta au semnat, miercuri, un protocol de alianță electorală pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Copreședinții formațiunii vor fi Norica Nicolai din partea ALDE și Sorin Câmpeanu de la Pro România.

Scandalurile par a nu conteni în interiorul USR, partid care se pregătește de congres, de data aceasta contestat fiind chiar Dan Barna. Dubla sa candidatură, la conducerea partidului și în cursa prezidențială, precum și modul dictatorial în care se iau deciziile în USR, le-a revoltat pe parlamentarele Corina Presadă și Cosette Chichirău. Senatoarea USR Florina Presadă a afirmat că ar trebui amânate alegerile interne pentru șefia partidului.

barna chichirau usr scandal

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunțat că luni, la ora 10:00, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în ședință de coaliție. Potrivit surselor MEDIAFAX, întrevederea vine pe fondul intenției ALDE de a forma o alianță cu Pro România.

Traian Băsescu a declarat, vineri, că o soluție pentru diminuarea traficului de persoane în România este aceea a legalizării prostituției. Fostul președinte a afirmat că punerea sub protecție a femeilor cu această profesie ar însemna sănătate pentru ele și partenerii lor și taxe plătite către stat.

Economia României dă semnale alarmante Comisiei Europene după ce în luna iulie 2019 s-a înregistrat cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4,1%. Acesta este în creştere faţă de nivelul de 3,9% înregistrat în luna iunie, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

3 inflatie

Alegerile prezidențiale provoacă tensiuni în coaliția de guvernare PSD-ALDE, președinții celor două formațiuni dorin să candideze împotriva lui Klaus Iohannis. După negocieri cu Victor Ponta, liderul ALDE a cerut intrarea Pro România la guvernare, susținerea acordată de cele trei partide lui Tăriceanu la prezidențiale și remanierea drastică a executivului condus de Dăncilă dar a primit un refuz categoric, ba chiar PSD s-a gândit să sancționeze declarațiile lui Ponta împotriva baronilor județeni prin lăsarea în afara cercului puterii.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcţionează din inerţie şi este nevoie de un gest puternic, de forţă al şefului Executivului.

Tariceanu Dancila Pont