Ieri, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor generate de nerespectarea, de către conducătorii auto, a culorilor semaforului.

rutiera semafoare 

Au fost aplicate zeci de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor depăşind 10.000 de lei, şi au fost reţinute mai multe permise de conducere.

„În cadrul acestei acţiuni au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 17.000 lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 20 de permise de conducere”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Acesta a mai spus că activităţi de prevenire a accidentelor rutiere au fost desfăşurate în întreg judeţul, poliţiştii doljeni constatând în flagrant delict cinci infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere sau conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.