SC Salubritate Craiova SRL marchează Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân invitând iubitorii de animale să adopte unul dintre cățeii cazați în Adăpostul canin Breasta.

caini

Cei care decid să facă acest pas trebuie să știe că întregul proces de adopție, de la sterilizare, deparazitare și vaccinare și până la înregistrarea în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, este gratuit. Adăpostul canin Breasta are program cu publicul zilnic, de luni până vineri între orele 10.00 și 14.30, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare legală între orele 11.00 și 13.00. 

Cei care doresc să plece acasă cu un cățel, trebuie să vină la Adăpostul canin Breasta (pe drumul către comuna Breasta, înainte de pod, pe partea dreaptă), să își aleagă un animal și să depună o cerere de intenție pentru adopție. 

Câinele astfel identificat este ulterior verificat și, în cazul în care a petrecut deja în adăpost mai mult de 7 zile lucrătoare și este sterilizat, poate fi adoptat pe loc, în baza cărții de identitate a viitorului proprietar. În cazul în care cele 7 zile lucrătoare nu au trecut, persoana care vrea să îl adopte trebuie să aștepte scurgerea acestei perioade.

La adopție, stăpânul va completa și semna o declarație-angajament prin care se obligă să nu abandoneze câinele, să îi ofere îngrijirea corespunzătoare și să anunțe Serviciul Gestionare a Câinilor fără Stăpân în cazul în care apar schimbări ale locației în care acesta este crescut. În cursul anului 2018, de la Adăpostul canin Breasta au fost adoptați 1.723 de câini fără stăpân.