Concert la Filarmonica „Oltenia” Craiova, cu Emil Vişenescu în dublă ipostază

Stagiunea 2019 - „Muzica inspiră!” „Fii diferit! Mergi pe clasic!” Concert la Filarmonica „Oltenia” Craiova cu Emil Vişenescu în dublă ipostază, dirijor şi solist.

Orchestra  Simfonică a  Filarmonicii “Oltenia” VINERI,  22 MARTIE  2019, ORA 19:00  DIRIJOR și SOLIST EMIL  VIȘENESCU

În program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei „Don Giovanni”         

Gioacchino Rossini: Introducere și Tema cu variațiuni pentru clarinet și orchestră                                                   

Ludwig van Beethoven: Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60

 

Clarinetistul Emil Vișenescu, unul dintre cei mai rafinați muzicieni români, va fi invitatul concertului simfonic din data de 22 martie, începând cu ora 19:00. Muzica lui Rossini din lucrarea Introducere şi Tema cu variaţiuni pentru clarinet şi orchestră şi ipostaza solistică, dublată de cea dirijorală a lui Emil Vişenescu vor constitui punctele de atracţie ale serii. În program sunt incluse încă două compoziţii: uvertura operei „Don Giovanni” de Mozart, care a dat naştere unei adevărate legende conform căreia a fost scrisă în preziua premierei şi Simfonia nr. 4 de Beethoven, o simfonie a iubirii, plină de lirism romantic.

 

Emil Vişenescu, solist şi dirijor

Născut la 10 martie 1969, la Bucureşti, Emil Vişenescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică sub îndrumarea profesorilor Ioan Cudalbu şi  Valeriu Bărbuceanu. Din 1993, este membru al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A absolvit numeroase cursuri de specializare, sub îndrumarea clarinetiștilor Stephan Korody – Kreuzer, Walter Boeykens, Karl Leister, Andrew Marriner, Joszeph Balogh și Aurelian Octav Popa. În perioada 2000-2002 a studiat cu Ernesto Molinari, la Universitatea de Muzică din Berna-Biel, obținând diploma de solist. Măiestria sa a fost apreciată de-a lungul timpului, prin acordarea mai multor premii. Emil Vişenescu este un artist activ al scenei naţionale şi internaţionale, susţinând o serie de concerte și recitaluri atât în calitate de solist, cât şi ca membru al unor ansambluri. Ca solist, a interpretat alături de prestigioase orchestre din ţară (Iași, Timișoara, Bacău, Ploiești, Brașov, Craiova, Satu-Mare, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgoviște, Giurgiu, Constanța) şi din străinătate (Biel, Berna, Dresda). De 24 de ani, ca membru al trio-ului “Mosaic”, interpretează pe diverse scene din România, Belgia, Franţa şi Elveţia. Emil Vişenescu a fost invitat ca membru al juriului concursurilor „Marțian Negrea”, „Jeunesses Musicales” și „Gheorghe Dima”, a predat în cadrul Cursurilor Internaţionale de Vară de la Breaza, Sighișoara, Bistrița, Cisnădie și Brașov. În 2006 și 2016 a fost invitat să susţină  recitaluri, workshop-uri şi cursuri de specializare în clarinet de către Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim. În 2006 și 2014, Emil Vișenescu a fost solist al Orchestrei Naționale Radio din România, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Contemporană de la Bucureşti. A realizat înregistrări pentru Radiodifuziunea Română și Televiziunea Română. Începând cu anul 2002, predă clarinetul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, iar în anul 2011 a obținut titlul de Doctor în Muzică acordat de aceeași instituție. Emil Vișenescu și-a completat studiile cu cele post-doctorale și Master în dirijat orchestră, urmate la clasa prof. univ. dr. Dumitru Goia, deasemenea la UNMB. În noua postură, a susținut concerte cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Pitești, Brașov, cu orchestra Concerto a UNMB și cu orchestra de cameră Ionel Perlea, al cărei fondator este.  

 

Biletele au preţurile de 40 lei (preţ întreg) şi 10 lei (preţ redus, pentru elevi, studenţi şi seniori) şi se achiziţionează de la agenţia Filarmonicii „Oltenia” Craiova, Calea Unirii nr. 16 (program: luni-vineri, orele 10:00 – 18:00), telefon 0251 414 698.