Craiova: Astăzi are loc Forumul Industriei Auto 2019

In urma cu putin timp, la Craiova a debutat Forumul Industriei Auto 2019, eveniment organizate de Ministerul Economiei și Primăria Municipiului Craiova.

La evenimentul care se desfășoară la Centrul Multifuncțional participă comisarul european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri Elzbieta Bienkowska, dar și numeroase persoanalităti, înalți oficiali UE, precum și specialiști din industria auto.

In deschiderea evenimentului, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a sustinut un discurs despre importanța acestui sector industrial, cu o vechime de peste patru decenii la Craiova.

''Vă spun bun venit la Craiova, în inima Olteniei! Sunt mândru și onorat să am privilegiu de a găzdui astăzi în dublă calitate: cea de primar al Municipiului Craiova și cea de moderator al acestui forum internațional. Atât eu, cât și Craiova, suntem onorați de prezența doamnei premier Viorica Dancială, a doamenei Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, a doamnei ministru al Mediului, Gabriela Gavrielescu, a domnului ministru al Economiei, Nicolae Bădalau, a domnului ministru al Apărării, Garbriel Les și a tuturor invitților prezenți la acest eveniment de o importanță majoră pentru economia locală și natională.

Dacă în urmă cu o lună, oficialii europeni s-au întalnit la Craiova pentru a dezbate politici europene privind diaspora, iată că orasul nostru devine centrul unui domeniu de importanță majoră în economia europeană si mondială. Este vorba sectorul care domină autoritar topul celor mai mari exportatori din România, sectoru în care și sute de mii de români sunt angajați’’, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Prezent la eveniment, premierul Viorica Dancilă a reamintit că acest sector industrial nu poate funcționa fără o infrastuctură de transport modernă și care să raspundă cerințelor investitorilor din țara noastră.

‘’Ministrul Transporturilor este aici și știe ce greutate apasă pe umerii săi. După atâția ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, Guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare și vom demonstra că se poate. Oamenii au dreptate. Au dreptate să fie supărați pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernările PSD s-au făcut peste 500 km de autostradă din cei existenți’’, a declarat premierul Viorica Dancilă.

 In discursul său, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa a făcut un arc peste timp si a reamintit cum, în urmă cu mai bine de 40 de ani, la Craiova nu se produceau  numai autoturisme, ci si locomotive, avioane și tractoare.

''Producția de automobile începea la Craiova în urmă cu peste patru decenii. În acele vremuri, aici se fabricau nu doar autoturisme, ci și locomotive, avioane, mașini agricole sau utilaje grele. A urmat o perioadă de tranziție, în care economia a trebuit să se reformeze, să se adapteze noilor realități. Cel mai bine a făcut-o, poate, chiar industria auto și iată că zilele acestea marcăm 11 ani de când în Craiova activează unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume – Ford Motor Company. Excelențele Voastre, trebuie să știți, în egală măsură, că vă aflați astăzi într-o zonă care a oferit României și lumii întregi numeroase personalități de prim rang. În definitiv, ar fi greu de găsit vreun domeniu asupra căruia să nu-și fi lăsat amprenta un oltean. Iar dacă ne referim la automobil și evoluția sa, nu putem să nu evocăm figura marcantă a craioveanului George «Gogu» Constantinescu. ', a declarat presedintele CJ Dolj.