11 noiembrie 2019 – Ziua Eroilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din afara ţării

Luni, 11 noiembrie 2019, Filiala Dolj „Fraţii Buzeşti” a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor – „Regina Maria”, va depune coroane de flori la mormintele eroilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni militare din afara ţării.

Asociatia Cultul Eroilor coroane

Ziua de 11 noiembrie a fost stabilită, ca Zi a Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din afara ţării, în memoria primului erou român căzut la datorie în Afganistan, în zona Spin Boldak, Provincia Kandahar, în anul 2003: Sergent major (Sublocotenent, post-mortem) Iosif Silviu Fogoraş, în vârstă de 32 de ani, din Batalionul 151 Infanterie „Războieni”, originar din localitatea Alejd, judeţul Bihor.

Pe data de 11 noiembrie 2019, Filiala Dolj „Fraţii Buzeşti” a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor, condusă de preşedintele col. (r) Marinel Florescu, va depune coroane de flori la Cimitirul Sineasca, unde îşi au locul de veci trei eroi, şi la Cimitirul Ungureni, unde îşi are locul de veci un erou român, căzut la datorie în misiunile de menţinere a păcii din teatrele de operaţiuni din afara ţării.