Cadastru gratuit pentru opt comune din Dolj

În opt comune din județul Dolj se va face cadastru, gratuit, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) având în procedură de licitație achiziționarea acestor servicii.  

 gps cadastru

Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj au anunțat că achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot.

Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea estimată este de 169.580.679 de lei fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

Cele opt comune din Dolj unde se va face cadastru pe întreg teritoriu sunt Calopăr, Teslui, Giurgița, Afumați, Podari, Dioști, Urzicuța, Robănești.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Localitățile au fost selectate respectându-se mai multe criterii, potrivit unui comunicat remis de OCPI Dolj.

Criteriile sunt următoarele: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate”, anunță reprezentanții OCPI Dolj.