Sorina Pintea, ministrul Sănătății, se află, astăzi, în județul Dolj, o primă vizită fiind efectuată, așa cum a promis în urmă cu aproximativ două săptămâni, la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare.

 

sorina pintea

Vizita de astăzi a fost anunțată în contextul masacrului de la Săpoca, acolo unde, la spitalul de psihiatrie, șase bolnavi au fost uciși de către un alt pacient și alți șapte au fost răniți.

Voi face o vizită și în Dolj, la Spitalul Poiana Mare. Este un spital care a fost, cândva, pentru maximă siguranță, dar nu mai are acest statut acum. Voi merge să vedem cum stau lucrurile acolo. Având în vedere numărul mare de pacienți internați cu procedura asta cod penal este nevoie de locuri, nu putem construi într-un an un spital, vom vedea ce putem face acolo. Este nevoie să luăm măsuri și să venim cu modificări legislative. Vom face niște schimbări legislative care se pot face imediat…. În primul rând vom lua măsura posibilității ca medicul să poată interna și nevoluntar pentru că până acum nu putea decât dacă exista o hotărâre judecătorească și îl împiedica în munca sa”, a declarat Pintea, în data de 20 august.