Părinții Alexandrei au fost sunați de cel puțin 10 ori de pe numere necunoscute

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a declarat, joi, că părinții fetei de 15 ani au fost sunați de două ori de pe numere diferite și li s-a spus că fiica lor este bine, iar de alte 10 ori au fost apelați de pe număr necunoscut, în joia de după răpire.

alexandra maceseanu

Alexandru Cumpănașu a spus, joi, că părinții Alexandrei au fost sunați prima dată joi, 25 august, la ora 10.30, apoi vineri, în jurul orei 7 dimineața, de pe numere diferite, mesajul fiind același. De asemenea, de alte zece ori familia a fost sunată în joia de după răpire, de pe numele necunoscute, dar nimeni nu le-a vorbit.

„Există și în cazul Alexandrei mai multe apeluri. Mama și tatăl Alexandrei au fost sunați de cel puțin două ori. O dată la ora 10.30, joi, când Alexandra era deja răpită și nu sunase încă la 112, de pe cartela cumpărată de la Craiova, iar vineri, la 7.30, a mai fost un apel, care avea același mesaj, să stea liniștiți, să nu își facă probleme. Acest al doilea apel nici până la această oră nu a fost localizat de parchet și de poliție. În cursul zilei de joi îmi spunea mama Alexandrei că au fost cel puțin 10 apeluri de pe număr necunoscut, la care când răspundea, la partea cealaltă a firului nu răspundea nimeni. Sunt dovezi de complicitate”, a spus Alexandru Cumpănașu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Cumpănașu, care este rudă cu familia Alexandrei Măceșanu, a spus că a vorbit cu părinții fetei, care au spus că nu vor despăgubiri pentru ceea ce i s-a întâmplat fiicei lor.

„Am vorbit cu părinții Alexandrei. Nu vor bani de la stat sau așa ceva. Pentru ei important e să fie găsită Alexandra sau să fie găsiți vinovații”, a mai spus Cumpănașu.

Alexandra a sunat la 112, din locul unde era sechestrată, de trei ori, însă autoritățile au reușit să o localizeze abia după 19 ore, la fața locului fiind găsite doar oase și cenușă. DIICOT a confirmat că ADN-ul din rămășițele găsite la casa lui Dincă e al Alexandrei.

Bestia din Carcal pare să fi avut complici

Și în cazul Luizei, cealaltă fată despre care Gheorghe Dincă susține că a omorât-o la fel ca pe Alexandra, Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, a declarat că din declarațiile de până acum rezultă că mai multe persoane au sunat pentru a spune că fata a plecat în străinătate.

„Din declarațiile date, se întrevede ideea că mai multe persoane au sunat familia Luizei și nu doar acel individ (Gheorghe Dincă – n.r.) și nu doar o singură dată. Familia a fost sunată, avertizată, în sensul că li s-a spus «Stați liniștiți, fata dumneavoastră pleacă, un prieten o influențează, nu e nicio problemă», după care s-a revenit și s-au spus: «Stați liniștiți că ei sunt deja undeva în străinătate, nu pot să vă dau amănunte». Ce este esențial este faptul că mai multe persoane a reieșit că au sunat de pe numere diferite și nu o singură persoană. Iar noi avem un singur inculpat, pe domnul Dincă. Pare-se că au fost două”, a spus Tonel Pop.

Despre Luiza, dispărută în urmă cu aproape patru luni, Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o în ziua în care a luat-o la ocazie și, la fel ca în cazul Alexandrei, i-ar fi ars cadavrul.

Părinții Alexandrei nu se contituie parte civilă în dosarul crimelor

Surse din anchetă au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că părinții Alexandrei Măceșanu au declarat, joi, la audierile de la sediul Poliției Caracal că nu se vor constitui parte civilă în dosarul crimelor din casa lui Gheorghe Dincă. Părinții Alexandrei au spus că nu vor bani de pe urma unei tragedii. Mama și tatăl Alexandrei Melencu sunt audiați, joi, la sediul Poliției Caracal, unde anchetatorii vor să refacă traseul din ziua răpirii.

Tot la Poliția Caracal este și Gheorghe Dincă. Acesta participă, tot joi, la percheziția informatică, alături de avocatul său. Anchetatorii verifică telefoanele lui Dincă, precum și aparatul de fotografiat și laptopul, ridicate din casa acestuia.