Avocatul despre Dincă: „Omul este foarte inteligent, este aproape mai manipulator decât specialiștii poliției”.

Ucigașul de la Caracal își schimbă declarațiile de la o oră la alta. Avocatul familiei Luizei Melencu spune că Gheorghe Dincă nu știe ale cui sunt osemintele descoperite luni în pădurea de lângă Caracal. Potrivit lui Tonel Pop, Dincă localizează fetele după perioadele anului. Anchetatorii nu exclud nici varianta ca acesta să fi avut mai multe victime.

criminal dinca alexandra casa groazei

Tonel Pop a confirmat și el, luni, la Caracal, că în timpul căutărilor de luni s-au găsit „rămășițe în același sistem la ambele fete”, respectiv arse. „Se fac analize, este de văzut ale cui sunt. El nici nu este sigur ale cui sunt, localizează fetele după anumite perioade din an: din mai, din cutare. (...) El nu știa să spună numele, nu știa să identifice: asta e fata din luna cutare, le are pe luni, pe perioade”, a spus avocatul.

Întrebat dacă este posibil să existe mai mult de două victime, acesta a răspuns afirmativ, adăugând încă că Dincă, până una alta, a vorbit despre a doua persoană și a indicat o locație unde s-au găsit „niște resturi”.!

Chestionat, de asemenea, despre o declarație anterioară, în care a spus că Dincă minte mult, avocatul a detaliat: „Absolut! Minte foarte mult, dar din când în când psihologii poliției au reușit să îl determine să mai spună și adevărul. (...) Oamenii aceștia chiar își fac treaba de această dată. La un moment dat nici apă nu am avut, pentru că apa pe care au avut-o au păstrat-o pentru Dincă, ca nu cumva să spună că nu a fost bine”.

Tonel Pop a fost întrebat și dacă anchetatorii se gândesc la mai multe fete și a răspuns „toată lumea se gândește la mai multe fete. Modul de operare este unul cinic și pare în serie, nu pare un mod ocazional, pare un mod de criminal în serie”.

Potrivit avocatului,pe parcursul zilei de luni au fost găsite noi probe: „Se caută și în continuu se găsesc probe. Vă dați seama când vor începe să sepe acele buncăre și puțurile pe care le are el betonate, va fi o muncă titanică. Apreciez trei luni de zile cel puțin”.

Avocatul a precizat că nu a auzit ca Gheorghe Dincă să cedeze nervos, dimpotrivă, „pare calm. Anchetatorii au reușit să empatizeze cu el și au reușit să scoată adevărul”.

Întrebat dacă Dincă s-a jucat până acum cu anchetatorii, Tonel Pop a spus: „omul este foarte inteligent, este aproape mai manipulator decât specialiștii poliției”.

Luni, anchetatorii l-au dus pe Dincă în pădurea de lângă Caracal unde au fost găsite rămășițele umane, după ce le-a spus procurorilor că a abandonat mai multe lucruri acolo, potrivit unor surse judiciare. Indiciile duceau către Luiza Melencu, dispărută din luna aprilie și care se presupune că ar fi a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au încercat în ultimele zile să fixeze prezența Luizei la domiciliul bărbatului. Sâmbătă, procurorii DIICOT au anunțat, oficial, că în urma analizelor Institutului Național de Medicină Legală a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

Sursa Mediafax