CAZUL SORINA. Curtea de Apel Craiova amână decizia privind revizuirea adopției internaționale

Curtea de Apel Craiova a amânat, miercuri, decizia privind revizuirea hotărârii prin care s-a dispus adopția internaționale în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă.

sorina sacarin

Curtea de Apel Craiova a amânat pentru ziua de joi o decizie în ceea ce priveşte revizuirea hotărârii definitive prin care s-a dispus adopţia internaţională a Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români stabiliți în SUA.

Tot miercuri, un alt dosar este pe rolul Tribunalului Olt, magistrații urmând să ia o decizie în cazul ordonanței președințiale, pentru a stabili dacă Sorina poate sau nu să plece în SUA, alături de familia adoptivă.

ÎCCJ respinge cererea de strămutare

Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”, iar Curtea de Apel Craiova a decis strămutarea la Tribunalul Olt.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, miercuri, cererea procurorului general Bogdan Licu de strămutare a judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova în cazul Sorinei. Decizia este definitivă.

"Respinge cererea formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind strămutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova – Secţia I civilă", se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată miercuri. Hotărârea este definitivă.

Sursa Mediafax