Piaţa asigurărilor a crescut cu aproximativ 7% în primul trimestru din 2019

Companiile locale de asigurări au vândut poliţe în valoare de 2,72 miliarde de lei în primele trei luni din 2019, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit cifrelor prezentate de Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF.

polita asigurare

“Primele brute subscrise la nivel de piaţă au crescut cu aproximativ 7% în primul trimestru din 2019 comparativ cu primul trimestru din 2018, până la 2,72 miliarde de lei. Din această valoare, 969,8 milioane de lei au reprezentat subscrierile pe segmentul RCA, în creştere cu 5%. O creştere de 5% a fost înregistrată şi la nivelul numărului de contracte RCA, până la 5,78 milioane. Se constată şi o creştere a daunalităţii cu 11%”, a precizat Roşu, la Forumul Internaţional de Asigurări şi Reasigurări.

Vicepreşedintele ASF a punctat că deşi tarifele de referinţă au crescut la nivel de piaţă în medie cu circa 10%, la nivelul primele efective din piaţă nu s-au constatat majorări îngrijorătoare.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, primele brute subscrise au avansat cu 9% in intervalul martie 2018-martie 2019, până la 576 milioane de lei, potrivit cifrelor prezentate de Roşu.

"Există un spaţiu mare de creştere în piaţa asigurărilor de viaţă, având în vedere că acestea reprezintă 21% din totalul subscrierilor la nivel local, in comparatie cu peste 50% la nivel european. În ceea ce priveşte asigurările de sănătate mă asştept ca tendinţa de creştere să continue, iar vânzările să fie stimulate şi de introducerea sistemului de co-plată"

sursa Mediafax