Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
"FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA are de incasat de la statul roman - ANRP, peste 40 de milioane de euro"
"Cred ca cei mai multi dintre suporterii UNIVERSITATII CRAIOVA isi amintesc de faptul ca m-am plans de toate aceste lucruri inca din anul 2008, insa prea putini probabil m-au luat in serios."
,4 decembrie 2016,20:07 nr. afisari:12249

Inca din august 2007 (au trecut 9 ani!) FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA are de incasat de la statul roman - ANRP, peste 40 de milioane de euro, aceasta suma reprezentand contravaloarea in echivalent a unui teren de 430.000 de metri patrati situat in intravilanul Municipiului Craiova, ocupat de constructii si edificii publice si care nu mai poate fi restituit in natura. Dreptul de despagubire izvoraste dintr-o sentinta a Tribunalului Dolj ramasa definitiva si irevocabila prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 09.10.2006 . Drepturile FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA s-au constituit in urma cesionarii GRATUIT de catre subsemnatul si sotia mea catre Societatea Pentru Renasterea Fotbalului Craiovean SRL a 60% din bunurile ce reprezinta mostenirea C. Negoescu. Cesiune ce a avut loc in anul 2005. Ulterior in 2007 FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA SA a fuzionat cu SOCIETATEA PENTRU RENASTEREA FOTBALULUI CRAIOVEAN SRL. Am cedat aceste drepturi din dorinta declarata in numeroase randuri, de a face din UNIVERSITATEA CRAIOVA un club foarte puternic. Pe langa aceasta cesiune, asa cum va spuneam am mai cheltuit pentru UNIVERSITATEA CRAIOVA o suma care depaseste 20 de milioane de euro. Desi, avem o dispozitie de restituire a despagubirii inca din anul 2006, iar dosarul nr. 39268/CC/2007 se afla pe rolul ANRP inca din anul 2007, nici pana in prezent nu s-a emis titlu de despagubire. De ce? Pentru urmatoarele motive :

- Incepand cu anul 2005, Antonie Solomon - Rodion Camataru, Doru Petrescu (zis Magaru ) si altii, au initiat la adresa proprietatilor mele o serie de litigii artificiale, create cu un singur scop de a ma constrange sa le cedez o parte din mostenirea C.Negoescu, desi ei nu aveau niciun drept. Invocand numele unei persoane pe nume Negoescu Mihai, ca si asa-zis mostenitor al lui C.Negoescu, acestia au creat iluzia unor drepturi ale subsemnatului incerte si care fac obiectul unor pretentii ale altor persoane. Fac precizarea ca toate actiuniile introduse de Petrescu Doru ( zis Magaru ) prin avocat Marinescu Radu ( actualmente avocatul Olgutei Vasilescu ) si Vrapcea Ovidiu ( cumnatul lui Camataru) au fost respinse de instanta in mod definitiv si irevocabil. Au fost pe rol cel putin 4 actiuni initiate de catre acestia cu diverse pretentii cum ar fi : vocatia succesorala dupa Negoescu, cerere pe legea nr.247/2005, contestarea dispozitiei de restituire despagubiri a clubului, alte revizuiri, contestatii in anulare, recursuriil etc. Toate au fost pierdute de acestia pentru un singur motiv : erau total neintemeiate. Aceste procese au fost facute doar cu scopul de a ma bloca financiar. Aceste litigii au durat pana in anul 2010.

- Ulterior in 2010, dupa ce am "scapat" de Camataru si de Magaru, am dat de mafia de la ANRP, care pur si simplu mi-au blocat orice posibilitate de a primii aceste despagubiri. Atat Gheorghe Stelian ( zis Stelu ), cat si Horia Simu mi-au trimis fel si fel de persoane pentru a le ceda acest dosar, spunandu-mi raspicat ca nu am nicio sansa sa primesc aceste despagubiri, deoarece numai ei pot sa deblocheze dosarul. Bineinteles ca am refuzat o astfel de abordare venita din partea acestor indivizi. In disperare de cauza, afland de la unul si de la altul, cum merge "treaba" , m-am dus personal la Ioan Oltean la Camera Deputatilor, spunandu-i raspicat ca nu este corect ce se intampla la ANRP si ca despagubirile se dau in functie de interese. Desi m-am intalnit cu el in vreo 3 randuri, Oltean imi tot spunea ca o sa vada cum sta treaba si o sa se intereseze, insa la un moment dat la Craiova m-am trezit cu niste tipi din Bistrita care mi-au dat de inteles ca nu am nicio sansa sa primesc despagubirile si ca trebuie sa le cedez lor dosarul. Ce m-a cutremurat a fost faptul ca ei cunosteau discutiile mele cu Oltean, iar in acel moment am realizat cum sta "treaba". In discutiile pe care le-am avut cu Ioan Oltean niciodata nu m-am gandit ca trebuie sa ii ofer ceva, nici macar nu as fi avut curajul sa ii zic, mi-ar fi fost pur si simplu rusine, nici el nu mi-a cerut in mod direct ceva, insa odata cu vizita oamenilor din Bistrita la Craiova am realizat cum sta "treaba".

Pentru o comparatie, vreau sa retineti ca unul din dosarele in care Mihai Rotaru a obtinut peste 100 de milioane de lei era un dosar format mult mai tarziu fata de dosarul UNIVERSITATII CRAIOVA. Dosarul UNIVERSITATII CRAIOVA 39268/CC/2007 si dosarul lui Rotaru este 46076/C/2009, cu circa 7000 de dosare mai in urma, Rotaru si-a incasat despagubirile inca din 2010, iar UNIVERSITATEA CRAIOVA este in faliment pentru datorii la stat de 3 milioane de euro. Credeti-ma, nu vreau sa spun ca am fost usa de biserica la viata mea, dar si eu as fi putut sa fac ceea ce a facut Mihai Rotaru. Am preferat, insa sa merg pe calea corectitudinii si sa astept sa imi vina randul. Aceeasi situatie s-a intamplat si cu toate imobilele pe care le detinea clubul, litigii, blocaje si fel si fel de probleme. Toate venite din ura si bolnavia unora, dar mai ales si invidia ca UNIVERSITATEA CRAIOVA incepuse sa devina o forta. Oricum, cel mai mult rau pana la dezafiliere a venit din Craiova din partea unor oameni, care si-au dorit cu orice pret ca nu cumva ca UNIVERSITATEA CRAIOVA sa devina ce a fost odata. S-a ajuns in situatia incredibila ca un club cu un patrimoniu urias : 40 de jucatori (multi dintre ei foarte valorosi), imobile extrem de valoroase, despagubiri certe de primit de la statul roman, sa intre in faliment...pentru 3 milioane de euro datorii la stat si inca un titlu confectionat ilegal in favoarea lui Piturca.

Alaturat va depun unele dintre documente care arata urmatoarele:

- ca avem de primit bani de la ANRP
- ca Petrescu Dorel ( zis Magaru ) prin avocatul Marinescu Radu, mi-au blocat in prima faza dosarul la ANRP.
- ca cetateanul Negoescu Mihai, folosit ca si unealta impotriva mea, in numeroase randuri a declarat autoritatilor publice ca nu are nicio treaba cu mostenirea C.Negoescu

(CLICK PE POZA PENTRU A VEDEA DOCUMENTELE IN INTREGIME)

Cred ca cei mai multi dintre suporterii UNIVERSITATII CRAIOVA isi amintesc de faptul ca m-am plans de toate aceste lucruri inca din anul 2008, insa prea putini probabil m-au luat in serios. Daca nu as fi fost blocat in asemenea hal, UNIVERSITATEA CRAIOVA ar fi fost astazi un club cu adevarat european.

Din pacate, nu am fost lasat.

Sursa - Adrian Mititelu, facebook

 
Curs valutar BNR - 17-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj