Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Adolescenta care şi-a ucis copilul, condamnată să nu meargă trei luni în discotecă
Sentinţa dată astăzi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile
,19 iunie 2015,06:46 nr. afisari:7341

Decizie surprinzătoare a unui judecător din Gorj: nu a trimis la închisoare o adolescentă pe care a găsit-o vinovată pentru că şi-a ucis copilul abia născut. A condamnat-o doar la nişte măsuri educative, printre care să nu meargă la discotecă trei luni.

Judecatorii au dat prima sentinţă în dosarul pruncuciderii de la Slivileşti, Gorj. Eleva nu are voie la discotecă şi nici să intre în contact cu iubitul cu care a făcut bebeluşul pe care apoi l-a omorât şi l-a ascuns în şifonier. Interdicţiile sunt valabile trei luni, iar ulterior fata a fost obligată să meargă şi la şcoală.

Prin hotărârea luată astăzi, magistraţii de la judecătoria Motru îi interzic tinerei să participe timp de 12 săptămâni la vreo manifestare şcolară sau culturală de pe raza localităților Slivileşti şi Mătăsari. De altfel, ea nu are voie să părăsească limitele celor două localităţi şi nici să ia legătura cu tatăl bebeluşului pe care l-a ucis într-un mod cumplit. Judecătorii îi mai impun tinerei să urmeze un curs de pregătire şcolară şi profesională.

Aplică inculpatei minore măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână pe o durată de 12 săptămâni, afară de cazul în care în această perioadă are obligaţia de a participa la anumite programe, ori de a desfăşura anumite activităţi impuse de instanţă, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a nou-născutului săvârşită de către mamă. Supravegherea se face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune al Judeţului Gorj. Impune minorei să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională, să nu depăşească fără acordul Serviciului de Probaţiune limita teritorială a comunei Mătăsari şi Slivileşti, să nu se afle în discoteci şi alte manifestări sportive, culturale ori alte adunări publice de pe raza celor două localităţi și să nu se apropie şi să nu comunice cu tânărul din comuna Drăgoteşti cu care a întreţinut relaţii sexuale în perioada iunie 2013 – decembrie 2013.
Au decis judecătorii, potrivit digi24.ro.

Sentinţa dată astăzi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile

rtv.net

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj