Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Cu o floare nu se face primăvară!
O zi liberă neplătită, pe an, pentru îngrijirea copilului
Părinţii, revoltaţi de decizia «aleşilor»
Asineta GÎSCAN ,4 decembrie 2013,00:15 nr. afisari:2834

Părinţii ar putea să beneficieze de o zi liberă neplătită, pe an, pentru îngrijirea sănătăţii copiilor minori. Decizia a fost luată luni, 2 decembrie, de senatorii care au adoptat, cu amendamente, o iniţiativă legislativă propusă de un grup de parlamentari USL.
Propunerea legislativă privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, care îi are ca iniţiatori, printre alţii, pe Ecaterina Andronescu, Elenja Federovici, Gabriela Firea, Ilie Sârbu, Darius Vâlcov, Rovana Plumb şi Rodica Nassar, propunea, iniţial, ca ziua liberă să fie una plătită, prevedere cu care nu au fost, însă, de acord membrii Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Iniţiatorii propun ca ziua să fie rezervată verificării sănătăţii copiilor

Iniţiatorii propun ca această zi să fie rezervată verificării periodice a stării de sănătate a copiilor. Ziua liberă ar urma să se acorde la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care rezultă controlul medical efectuat.

«O decizie batjocoritoare la adresa părinţilor care au copii minori»

Mi se pare o decizie batjocoritoare la adresa părinţilor care au copii minori. Poate că domnii şi doamnele senatori nu au copii sau au uitat cum este să fii părinte de copil minor. Micuţii necesită anumită atenţie pe parcursul întregului an, o singură zi pe care zic ei că ne-o acordă nu înseamnă nimic. Copilul când este bolnav are nevoie în permanenţă să fie supravegheat. Poate o anumită problemă de sănătate durează mai mult decât alta, iar o singură zi este egal cu zero. Şi neplătită. Mai bine îmi iau zi liberă din concediu şi este plătită.
A spus o mămică din Craiova

«În România orice este posibil»

Fiul meu are patru anişori şi de când s-a născut este foarte sensibil. Este inuman ceea ce hotărăsc aceşti senatori. Dacă nu ar fi mama şi soacra mea nu ştiu cum m-aş descurca. Atunci când un copil este în creştere trebuie dus periodic la medic. O zi din 365 de zile pe an nu înseamnă mare lucru. De fapt, nu mă mai miră nimic. În România orice este posibil.
A adăugat o altă mamă

Iniţiativa legislativă mai stabileşte ca familiile care au trei sau mai mulţi copii să beneficieze de două zile lucrătoare libere pe an pentru verificarea sănătăţii copiilor. Proiectul a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj