Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
EVALUARE NATIONALA 2015: Elevii de clasa a VI-a dau examen marţi. MODELE DE SUBIECTE ROMANA
,1 iunie 2015,13:44 nr. afisari:2744

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii claselor a VI-a vor începe marţi, 2 iunie, evaluarea naţională. În prima zi de examen, elevii vor susţine proba la Limbă şi comunicare, mai precis testare la Limba şi literatura română şi Limbă modernă, iar miercuri testare la matematică, fizică şi biologie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Cu doi ani înainte de marele examen final din clasa a VIII-a, părinţii şi copiii vor şti care e nivelul în faţa unor subiecte realizate de Ministerul Educaţiei, unde au probleme şi trebuie să le remedieze.

Fiecare evaluare durează 60 de minute şi pe baza rezultatelor obţinute de elevi la această evaluare, profesorii, părinţii şi copiii vor avea o primă discuţie referitoare la tipul de liceu pentru care elevul are competenţe, abilităţi, înclinaţii, cunoştinţe, date native şi înclinare firească. Elevul poate fi orientat în acest fel spre o şcoală profesională, liceu teoretic sau tehnologic.
Profesorii sunt obligaţi ca, în urma rezultatelor, să realizeze pentru fiecare elev la care a identificat probleme - un plan de învăţare.
Subiectele vor fi împărţite de către un profesor care nu predă la clasa respectivă şi acesta este asistat de un alt profesor, care de asemenea nu are ore la elevii evaluaţi.

Evaluarea competenţelor pentru clasa a VI-a va începe în 2 iunie cu proba de limbă şi comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematică şi ştiinţe ale naturii.
Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale.

Rezultatele individuale obţinute nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.
Potrivit metodologiei, testele elaborate pentru clasa a VI-a vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Limbă şi comunicare” şi din aria curriculară „Matematică şi ştiinţe ale naturii”.
Testele vor fi evaluate în şcoală de cadrele didactice din respectiva unitate de învăţământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învăţătorul/ institutorul/ profesorul pentru învăţământul primar de la clasă.

Sursa – rtv.net

 
Curs valutar BNR - 16-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj