Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Comisie: Elevii să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală - uniformă, eşarfă sau insignă
,4 iunie 2015,18:50 nr. afisari:2447

Deputaţii din Comisia de învăţământ au aprobat un proiect de lege privind siguranţa în şcoli, care prevede, între altele, că elevii vor trebui să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală, fie uniformă, eşarfă sau insignă, acesta urmând să fie stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii.

Precizările în acest sens au fost făcute, pentru MEDIAFAX, de deputatul PNL Florica Cherecheş, unul dintre iniţiatori.

S-a decis să existe un semn distinctiv pe care să-l poate elevii din fiecare şcoală, care să arate că elevul respectiv face parte din şcoală. Aceste semn poate să fie uniforma, o eşarfă, o tichie sau o insignă. Acest lucru va fi stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii. Peste tot în lume există şcoli care aleg să aibă un asemnea semn distinctiv, încurajează şi spiritul de mândrie al elevului că aparţine unei şcoli.
A menţionat Florica Cherecheş

Proiectul aprobat în comisie mai prevede ca fiecare şcoală să aibă un regulament de ordine interioară stabilit de Consiliul de Administraţie, precum şi o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, aceasta fiind formată din profesori, reprezentanţi ai părinţilor, ai elevilor, lucrătorul de poliţie şi reprezentantul Consiliului local, a mai spus Cherecheş.
Ea a arătat că proiectul mai stabileşte ca accesul unei persoane în şcoală să se facă doar după legitimare, elevii să se legitimeze cu carnetul şcolar şi să fie interzis accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care deţin materiale necorespunzătoare.

O altă prevedere este că elevii nu au voie să părăsească şcoala pe perioada orelor, decât în condiţii speciale. Şcolile vor fi obligate, începând cu anul şcolar 2015-2016, să aibă împrejmuite perimetrele, acolo unde astfel de garduri nu există.
Proiectul a fost iniţiat de deputaţii Ovidiu Ioan Dumitru, Răzvan Rotaru, Mihai Tararache, Costel Alexe, Ştefan-Alexandru Băişanu, Vasile Berci, Mircea Vasile Cazan, Steluţa-Gustica Cătăniciu, Florica Cherecheş, Horia Cristian, Traian Dobrinescu, Mircea Dolha, Andrei Daniel Gheorghe, Maria Grecea, Eleonora-, Nechita-Adrian Oros, Gheorghe-Mirel Taloş, Laurenţiu Tigăeru-Roşca, Elena-Ramona Uioreanu, Dorinel Ursărescu, Vasile Varga, Mihai Voicu, Radu Zlati, Mihai Deaconu şi de senatorii Petru Ehegartner, Marius Neculoiu, Marius Nicoară.
Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Sursa - mediafax.ro

 
Curs valutar BNR - 16-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj