Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Veniţi la Sărbătoarea Liliacului, la Ponoarele!
Iulian Gogonea ,28 aprilie 2015,00:03 nr. afisari:3400

În comuna mehedinţeană Ponoarele se fac pregătiri în această perioadă pentru organizarea cunoscutei Sărbători a Liliacului. Manifestările  se desfăşoară în fiecare an la începutul lunii lui florar. Evenimentul este programat în zilele de 2 şi 3 mai, atunci când pe platoul „Pădurii de Liliac” se vor organiza spectacole de muzică populară, hora satului, dar şi un foc de tabără , la fel ca în fiecare an.
Primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătraşcu a declarat că sărbătoarea începe sâmbătă 2 mai, când pe scena amplasată pe platoul „Pădurii de Liliac” se vor desfăşura un spectacol folcloric, o horă populară, dar şi un foc de tabără. Pentru că anul acesta sărbătoarea coincide cu minivacanţa de 1 mai se aşteaptă ca numărul participanţilor să fie mai mare decât de obicei.

Sâmbătă seara va avea loc un foc de tabără şi hora satului, unde vor participa atât locuitorii din comuna Ponoarele cât şi turiştii care sunt aflaţi în campare în zona respectivă, cât şi locuitorii comunelor vecine. Duminică, pe scena din Pădure va urca Ansamblul Danubius, amsamblul Centrului Cultural “Nichita Stănescu” împreună cu formaţia de dansuri profesioniste a acestui ansamblu, soliştii consacraţi din zona Mehedinţiului cât şi din zona Gorjului. Spectacolul se va încheia undeva, în jurul orei 16.00 cu fiica zonei şi fiica comunei, Niculina Stoican. Îi aşteptăm pe toţi iubitorii de natură, de frumos, de port popular, să vină să petreacă două zile alături de noi şi de locuitorii comunei Ponoarele în Pădurea de Liliac!
A declarat primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătraşcu

Sărbătoarea liliacului a devenit celebră atât pentru cadrul deosebit în care se desfăşoară, pădurea de liliac, dar mai cu seamă datorită spectacolelor de muzică populară de aici. Mii de oameni din judeţul Mehedinţi, dar şi din zonele vecine participă anual la Sărbătoarea Liliacului, simbol al localităţii Ponoarele dar şi zona în care a copilărit celebra Niculina Stoican.

 
Curs valutar BNR - 14-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj