Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Acuzaţii de malpraxis, reclamate la 112: Un bărbat acuză medicii de moartea nou născutului său
,18 iunie 2015,19:14 nr. afisari:2389

La Spitalul Târgu Jiu zeci de poliţişti şi jandarmi au împânzit maternitatea, după ce un bărbat i-a acuzat pe medici de moartea bebeluşului său, la doar câteva momente după naştere. Omul spune că niciun medic nu i-a explicat ce se întâmplă cu soţia lui, aşa că a decis să sune la numărul de urgenţă.
Cătălin şi soţia lui, Alexandra, urmau să devină părinţii unei fetiţe pe care şi-o doreau de 4 ani. Miercuri seară, tânăra însărcinată a avut contracţii şi a ajuns la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu şi a fost internată.

“Mi-am dorit copilul ăsta. Nu am adus-o aici să mi-l omoare şi să-mi spună după doua ore că-i mort”, a declarat Cătălin, potrivit România TV.

Nimic nu prevestea vreo tragedie, dar dimineaţă când a ajuns la spital, Cătălin a aflat că nu va mai deveni tată. Din cauza unor complicaţii, femeia a fost supusă unei operaţii de cezariană, bebeluşul s-a născut viu, dar în stare gravă. Câteva minute mai târziu s-a şi stins.

”A primit-o medicul de gardă, a zis că-i bine, ca în 9-10 ore naşti. Azi de dimineaţă, medicul a plecat. Noi stăteam linistiţi şi de dimineaţă m-a sunat ginere-miu că pe ea o scoate pe targă şi copilul nu-i”, a declarat bunica copilului.

Bărbatul spune că niciun cadru medical nu i-a explicat ce s-a întâmplat, iar după ore de aşteptări a găsit soluţia: a sunat la 112, iar spitalul a fost împânzit de poliţişti şi jandarmi.

La câteva minute a apărut şi explicaţia medicilor, ei spun că femeia suferea de o anemie severă şi de aceea fătul nu a putut fi salvat.
“S-a constatat în timpul operaţiei că lichidul amniotic era meconial, care arată o suferinţă cronică. Adica nu s-a format acum, suferinţă a fost mai demult”, a declarat Vasile Stanculete, purtător de cuvânt la Spitalul Târgu Jiu.

Pe lângă reclamaţia la poliţie, familia este decisă să depună plângere şi la Colegiul Medicilor.

rtv.net

 
Curs valutar BNR - 16-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj