Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Vişan – atac frontal la Olguţa
Gelu Vişan demască unul din marile tunuri de la Primăria Craiova acuzând-o pe Olguţa şi camarila de un tun de 2 milioane euro din AFACEREA “PAVAJUL”.
Editie Speciala ,17 martie 2016,10:07 nr. afisari:12108

În sfârşit un pretendent la Primăria Craiovei, curajos.

Candidatul partidului Mişcării Populare la fotoliul de Primar al Craiovei, Gelu Vişan, a susţinuit astăzi o conferinţă de presă la sediul partidului.

În cadrul acestei conferinţe, Gelu Vişan a avut tăria să devoaleze unul din tunurile date de actuala administraţie a Municipiului Craiova - “AFACEREA GRANITUL”, afacere care a fost cu siguranţă administrată de Lia Olguţa Vasilescu, “tătucul” tuturor combinaţiilor care au avut ca obiect cheltuirea banilor publici în ultimii patru ani.

Reamintim că în urma cu ceva timp, “Ediţie Specială” a fost primul ziar care a relatat faptul că la Direcţia Naţională Anticorupţie se cercetează “AFACEREA GRANITUL” – Vezi AICI.

Elementele, ca şi noutate, aduse de Vişan în conferinţa de presă de astăzi sunt acelea că operaţiunea a fost regizată încă de la realizarea caietului de sarcini. Acesta sugerând în mod clar că tunul a fost minuţios pregătit de către persoanele abilitate şi competente în realizarea şi validarea acestui caiet de sarcini.
De asemeena, Gelu Vişan a lăsat impresia că mai deţine şi alte informaţii legate de aceaste afeceri, dar şi de altele. Acest lucru nu ar fi o surpriză avand în vedere că el este un apropiat al fostului şef al statului - Traian Băsescu.

În cadrul acestei conferinţe, Gelu Vişan a pus la dispoziţia participanţilor mai multe copii după documente care au legătură cu această afacere, printre care şi caietul de sarcini, care sunt anexate acestui articol.

Din conţinutul acestor documente reiese clar faptul că în caietul de sarcini s-a prevăzut ca lucările să se efectueze cu granit, însă se pare că în final produsul folosit nu este granit autentic, fiind vorba de un pavaj chinezesc de calitate inferioară,un înlocuitor chinezesc, având un preţ de livrare circa 7 dolari / mp From Tianjin China.

Click pe poză pentru a vedea caietul de sarcini în întregime


Oricum, indiferent de argumente şi explicaţii, mai mult ca sigur, că cel puţin două milioane euro au luat direcţia  unor alte buzunare în mod nelegitim, însă probabil că acest lucru va fi confirmat în scurt timp şi de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Operaţiunea cu privire la această lucrare este foarte complexă şi este puricată în acest moment de Direcţia Naţională Anticorupţie care se pare că a găsit şi “fisuri” grave cu privire la respectarea legislaţiei cu ocazia derulării acestor proceduri.

Una peste alta, Gelu Vişan merită apreciat pentru curajul de care a dat dovadă raportat la faptul că ceilalţi candidaţi la postul de primar s-au dovedit extrem de neinspiraţi şi fricoşi în comentariile lor publice cu privire la actualul primar - Lia Olguţa Vasilescu.


Click pe poză pentru a vedea lista candidaţilor

 
Curs valutar BNR - 14-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj