Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
UPDATE / Lia Olguţa Vasilescu a fost arestată la domiciliu (VIDEO)
Magistraţii de la Tribunalul București a respins, joi, cererea DNA de arestare preventivă a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aceasta fiind plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
,31 martie 2016,21:51 nr. afisari:4791

Edilul a declarat că va contesta decizia judecătorilor. Olguţa Vasilescu este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani.

"Instanţa a decis arestul al domiciliu. Vom contesta decizia. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nici măcar procurorul, astăzi, nu a spus că în sarcina mea s-ar fi reținut vreo mită de bani, adică aș fi luat bani de undeva", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Întrebată despre condiţiile din arestul Poliţiei Capitalei, primarul a spus că "nu a avut probleme în arest". "Toată lumea în arestul central s-a comportat frumos cu mine. Eu fac concediile în cort, nu am nicio problemă", a adăugat Olguţa Vasilescu.

"Eu construiesc un stadion, un spital, foarte multe lucruri, în Craiova. Din toate astea se câştigă capital electoral. O să ajungem ca noi primarii să nu mai facem nimic", a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a stabilit cercetarea în stare de arest la domicliu a primarului Craiovei Lia Olguţa Vasilescu este soţul judecătorei Geanina Terceanu, arestată preventiv la cererea DNA, potrivit unor surse judiciare, citate de news.ro.

Decizia de azi a Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

sursa - rtv.net

___________________________

VIDEO / Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, reţinută de DNA

Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, reţinută de procuroii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani.

Primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, a fost reţinută de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore fiind acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, urmând să fie prezentată joi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alături de ea sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. "Donaţiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei", anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

"Concret, Vasilescu Lia Olguţa a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova", anunţă DNA.

Vezi comunicatul DNA - click AICI

Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguţa Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăţi în desfăşurarea lucrărilor.

Totodată, "edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016", se arată în comunicatul de presă.

sursa - mediafax.ro

VIDEO - rtv.net

___________________________

Radu Marinescu, avocatul Olguței Vasilescu a dat mai multe declarații la ieșirea de la sediul DNA. Acesta a încercat să explice acuzațiile care îi sunt aduse primarului Craiovei, spunând că orice acuzație ar putea fi combătută în instanță cu dovezi.

„În legătură cu campania electorală, există trei oameni de afaceri, unul dintre ei fiind o rudă a unui actual candidat în campania electorală, care susțin că ar fi furnizat materiale pentru această campanie, pentru cea din 2012.

Suntem optimiști în faptul că vom putea proba tot ce s-a făcut în acea campanie, din 2012. Nu este vorba de o luare de mită, ci de o posibilă folosire a influenței ca și candidat în alegeri, față de oameni de afaceri, epntru a realiza sponsorizări. Ceea ce a fost folosit în campania de promovare are acoperire scriptică. Nu pot să vă dau detalii cu privire la persoane sau sume.

În privința spălării de bani, se susține că aceste mijloace electorale au fost ulterior folosite în campanie. Dar susținerea clientei mele este în cotinuare că nu au fost folosite asemenea sponsorizări, nelegal, ci doar materiale legale și justificate.

S-a apreciat că este necesară reținerea, fără posibilitatea de o mai mare documentare. Se vor face declarații la instanța de judecată. Este vorba de 3 oameni de afaceri care spun că au susținut campania electorală, unul din Craiova, iar despre ceilalți, doamna prima susține că nu îi cunoaște”

Declarațiile avocatului primarului din Craiova

Radu Marinescu, avocatul Olguței Vasilescu a declarat la ieșirea de la DNA că acest dosar nu are nicio legătură cu Adrian Mititelu.

"Nu are legatură cu Adrian Mititelu acest dosar. Este vorba de o rudă a unui candidat care se va lansa în această campanie electorală. Dosarul este din anul 2015, dar nu l-am văzut până acum.

O alta acuzație pe care procurorii au făcut-o este că doamna prima este de luare de mită. Nu este vorba de vreo suma de bani, ci de o acțiune care include o firmă din craiova, un ong. Firma respectiva a dorit să refacă fațadele unor blocuri din Craiova. Doamna este acuzată că a intervenit pe lângă anumiți oameni de afaceri pentru a ajuta la aceste reparații. Este vorba de câteva zeci de mii de euro, care au fost investite de la oamenii de afaceri, către ONG-ul respectiv, ei reabilitând blocurile respective."

Lia Olguţa Vasilescu a fost validată în data de 17 februarie, în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, ca fiind candidatul partidului pentru un nou mandat de primar al oraşului Craiova.

Vezi video cu declaraţia avocatului pe b1.ro

___________________________

Aroganţele primăriţei Lia Olguţa Vasilescu. Cum l-a jignit edilul Craiovei pe Iohannis: „Îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere?“

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiova, a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, în timpul campaniei electorale, dar şi după afişarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

Lia Olguţa Vasilescu a umit pe toată lumea când l-a insultat pe Preşedintele României. Vasilescu a spus despre Iohannis că este „infatuat” şi „mut”. „Ultimele postări cred ca i-au deranjat foarte tare pe simpatizanţii nemţălăului, care mi-au umplut peretele privat de înjurături. Astfel, am putut constata cu cine votează analfabeţii, fiindcă unul nu a nimerit o frază corectă din punct de vedere gramatical. :))) Vai de voi!... Cât aţi mai muncit o noapte întreagă... Uite ce infatuat! V-am spus eu că decât să deschidă gura să dea perle, mai bine mut...", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

Ironică după alegerile prezidenţiale

Pe data de 17 noiembrie 2014, pe pagina personală de Fcaebook, Lia Olguţa Vasilescu a postat următorul mesaj, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile.

Vă cer iertare, doljeni care aţi votat 60 la suta Victor Ponta, că nu mai am curajul să demolez stadionul Oblemenco, pentru a construi unul nou!... Poate se va construi la Sibiu sau mai ştiu eu unde... Mi-e greu să cred că va fi în Oltenia... Azi nu mai am curaj să vă spun că promisiunea mea se va împlini... Aşteptăm Diaspora acasă după ce şi-a luat ţara înapoi şi locurile de munca promise, astfel încât şomajul să fie zero, ca la Sibiu... Noi punem la dispoziţie terenul gratis şi lipsa taxelor şi impozitelor locale. Am înţeles că investitorii vin la pachet cu Johannis. Îi aşteptăm!”, a postat pe pagina de Facebook Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul oraşului a fost deranjat de mitingul la care au participat craiovenii solidari cu românii din afara ţării, care nu au putut vota pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Toate televiziunile sunt în delir ca au ieşit 2.000 de inşi în stradă. Aşa, şi? Mâine suntem capabili să strângem 20.000, fără probleme, doar la Craiova. O facem şi noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?", a comentat reprezentanta PSD Craiova mitingul de solidaritate al craiovenilor, cu românii din diaspora care nu au putut vota.

Klaus Iohannis a fost insultat prin mai multe mesaje de Lia Olguţa Vasilescu.

Iohannis, laşule, ieşi la dezbatere! Disputele electorale nu trebuie tranşate în stradă, punând în pericol copii nevinovati, pe care îi plateşti cu 50 de lei! Glăsuieşte ceva, necuvântătorule!”. Primarul oraşului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu (PSD), a fost reţinut miercuri, 20 martie, de procurorii DNA, pentru 24 de ore. Edilul este acuzat de patru infracţiuni de luare de mită, de trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de spălare de bani. Joi va fi prezentată în faţa magistraţilor Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.


sursa - adevarul.ro

 
Curs valutar BNR - 16-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj