Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
foto - cotidianul.ro
Se întâmplă la Craiova
Politica, mărul discordiei între sportivi
Fostul fotbalist Pavel Badea este candidatul PNL la Primăria Craiova.
,9 mai 2016,16:56 nr. afisari:2841

 Cu toate că a fost şi el sportiv de performanţă, Badea este în centrul unui scandal politic de proporţii: i-a tăiat indemnizaţia scrimerei Alexandra Deciu pentru că a văzut-o în campania electorală în echipa ALDE. Alexandra Deciu face parte din Clubul Sportiv Universitatea Craiova (CSU), patronat de Pavel Badea.

Cînd el însuşi făcea sport, fiind component al echipei de fotbal Universitatea Craiova, Pavel Badea era caracterizat de fair-play. Politica, însă, se pare că i-a schimbat în mod radical comportamentul. Ultima lui ispravă s-a produs chiar în aceste zile, cînd abia a început campania electorală, printr-un gest incalificabil.

Cu cîteva zile înainte de Paşte, Pavel Badea se afla cu echipa de campanie electorală în Cartierul Valea Roşie din Craiova. La un moment dat, a dat nas în nas cu echipa similară de la ALDE, în care a recunoscut-o pe sportiva sa ALEXANDRA DECIU care face parte din lotul de scrimă al clubului sportiv pe care-l conduce, căreia, confrom declaraţiei sportivei, i-a spus: „Ce faci, măi, te-ai dus la adversarii mei?”, iar Alexandra i-a răspuns că este la ALDE încă din luna ianuarie, cînd Badea încă nu-şi depusese candidatura pentru Primăria Craiova.

Şi-au urat reciproc succes, lucrurile părînd că reintră în normal, numai că, la cîteva zile, Alexandrei Deciu i s-a comunicat că nu mai beneficiază de indemnizaţia lunară de 500 RON şi nici de subvenţionarea taxei la Facultatea de chinetoterapie! Probabil că la insistenţa antrenorilor, care ştiau dificultăţile financiare ale sportivei, în final Alexandrei i s-a redus indemnizaţia cu 200 RON!

Alexandra Deciu este şi studentă anul II la Facultatea de Sport din Craiova. Ea este multiplă campioană naţională la scrimă şi vicecampioană balcanică împreună cu echipa în 2014, avînd-o ca idol pe celebra noastră sportivă Ana Maria Brânză. A început sportul de performanţă la LPS Craiova, venind la CSU Craiova în 2014.

În 2014, cînd Alexandra Deciu a cucerit cu colegele sale de la LPS Craiova medaliile de argint campionatul naţional de junioare, însăşi marea noastră campioană Ana Maria Brânză declara: „Deja nivelul a crescut destul de mult, sunt mai multe echipe care se bat pentru medalii, asta este foarte important pentru noi. Echipa Liceului cu Profil Sportiv din Craiova a reuşit ceva extraordinar, fetele s-au prezentat foarte bine, nu mă aşteptam. Arată că se poate şi sper ca pe viitor să ne pună şi nouă probleme”!

Citeste continuarea pe cotidianul.ro - CLICK AICI

 
Curs valutar BNR - 16-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj